Инфарктна драма в Пазарджик! Хебър пречупи доминираща Славия с пребита дузпа в последните секунди (ВИДЕО)


Инфарктна драма в Пазарджик! Хебър пречупи доминираща Славия с пребита дузпа в последните секунди (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2219 0

Хебър Пазарджик победи инфарктно Славия в сравнително скучна среща от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик приключи при 1:0, а домакините стигнаха до скъпоценния гол в от пребита дузпа в 8-ата минута на добавеното време.

Определено гостите могат да съжаляват, че не спечелиха трите точки. Столичани бяха по активният отбор особено след почивката, но естонският вратар на пазарджиклии Матвей Игонен измъкна своите на няколко пъти. Вместо това се стигна до гол в тяхната врата. Реализира го Георги Вълчев от пребита дузпа, след като влезлият специално за изпълненението на наказателния удар Георги Петков отрази първия му удар.

Мачът в Пазарджик пък се оказа последен в съдийската кариера на рефера Станислав Тодоров. Бившият съдия №1 на България слага край след 315 мача в родния елит.

Първият по-опасен удар дойде в 4-ата минута. Мартин Минчев обаче би над вратата на Игонен. Двубоят продължи двуостро, но на практика липсваха чистите голови положения.

В 29-ата минута домакините профукаха добра възможност, след като Стилиян Тисовски не успя да засече топката в мрежата след отлично центриране. Първият точен удар в мача пък дойде в 32-ата минута, но Игонен спаси шута на Галин Иванов.

 

След антракта гостите от София показаха по-голямо желание за победа. Те пропиляха няколко изгодни положения. Първи обаче с пропуск се отличи Атанас Кабов за пазарджиклии.

В последните 10-на минути Игонен измъкна своите, спасявайки удари на Мартин Сораков, Галин Иванов и Роберто Райчев.

Истинска драма се разигра в първоначално добавеното 3-минутно допълнително време от рефера Станислав Тодоров. Точно в последната от него съдията отсъди дузпа за пазарджиклии. Тодоров  я отсъди заради игра с ръка на Емил Мартинов при опит за удар на Стефан Цонков.

Веднага треньорът на „белите“ Иван Колев предприе много любопитен ход. Специалистът смени вратаря си Николай Кръстев с 47-годишния Георги Петков, който се слави като дузпаджия.

Ветеранът под рамката изби удара на Георги Вълчев в корнер. Драмата настъпи обаче след намесата на ВАР. Оказа се, че Петков е стъпил пред голлинията и с двата си крака при изпълнението от бялата точка на бившия играч на Славия.

Така се стигна до пребиване на удара от бялата точка. Този път Вълчев не сгреши, пращайки топката в десния долен ъгъл на Петков в 8-ата минута на добавеното време. По този начин 47-годишният ветерен не успя да се превърне в черна котка за родния си клуб от Пазарджик.

Хебър се изкачи до 8-ата позиция във временното класиране със спечелите точки, събирайки актив от общо 19. За хората на Любослав Пенев следват мачове с ЦСКА, Лудогореци и Черно море и успехът над „белите“ е скъпоценен. Славия пък се закотви на предпоследното място с 8 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички