"Имам още какво да дам на футбола"! Красимир Балъков се връща към треньорството


"Имам още какво да дам на футбола"! Красимир Балъков се връща към треньорството
Снимка: Оф. сайт на Литекс

6388 0

Една от легендите на българския футбол - Красимир Балъков, съвсем скоро отново ще погледне към треньорския пост. Това разкрива самият той пред унгарския "magyarnemzet.hu", докато играе голф с бившия си съотборник Кристиан Листес в Гърция.

Великолепната кариера на Балъков на футболния терен му позволи да пробва по-късно дори нещо още по-запомнящо се като наставник. Към момента обаче той е по-скоро далеч от постиженията си като футболист. Периодите му като помощник в Щутгарт или начело на тимове като Хайдук Сплит, Литекс, Етър и националния отбор не се ознаменуваха със сериозни успехи. Той обаче е твърдо решен да успее и в това си начинание.

"Голфът е просто развлечение. Моите хобита са тенис, голф и изкуство. Футболът е основната ми дейност и винаги ще бъде. Сега си давам почивка за шест месеца, но най-вероятно през лятото отново ще работя в клуб", отговаря той на въпрос на изданието дали смята да се завърне във футбола, или ще продължи с голф.

Къде предпочита да продължи треньорската си кариера Балъков?

"Още не е дошло времето, но това е планът ми. Работил съм като треньор и дори съм бил капитан на националния отбор. Имам достатъчно опит и мисля, че имам още какво да дам на футбола. Взех мъдро решение - след последната си работа се опитах да използвам почивката, за да се подготвя за предстоящия период", допълни още той.

Балъков като треньор

Попрището си на треньор Красимир Балъков все още не е ознаменувал с трофей. Той класира Хайдук в евротурнирите, но като втори в класирането. С България подава оставка след само 6 мача, всичките от които завършват без победа за "лъвовете". Има кратък период като скаут в ЦСКА, след което поема Етър, но отново за доста кратко.

Въпреки последните несполуки на легендарния халф като треньор, неговите изяви на "зеления килим" все още се помнят в Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички