Всички ли играчи в Левски са се съгласили да си намалят заплатите?


Всички ли играчи в Левски са се съгласили да си намалят заплатите?
Снимка: Официален сайт на Левски

2064 0

Спортният директор на Левски говори за ситуацията около отбора и съгласието на огромен процент от футболистите да си намалят заплатите по време на епидемията и извънредното положение в страната. Той благодари на играчите за големия компромис, като обяви, че има само трима, които все още не са взели решение.

"Имахме разговор с треньора и с Павел Колев. Тримата проведохме въпросните разговори с футболистите. Тук е моментът да им благодаря на всички, които се съгласиха на този компромис. Те влязоха в положението, което е еднакво за всички. Искам да подчертая, че абсолютно всичко е доброволно. Тази мярка беше съгласувана с тях по най-простия и обикновен начин с индивидуални разговори.

Много е радващо, че почти всички се съгласиха. Има три момчета, които още мислят по въпроса. Темата с тях е отворена. Те разговарят със своите агенти и адвокати по въпроса. Надявам се, че и при тях здравият разум ще надделее и ще влязат в положението, в което попаднахме всички хора заради тази епидемия", заяви спортният директор на Левски пред "Дарик". 

"Тази седмица още две момчета подписаха, така че останаха само трима футболисти, които комуникират със своите представители. Ние не ги задължаваме или принуждаваме. Всеки човек е различен и всеки трябва да вземе своето решение, дали да го направи, или пък не. В голяма степен им е повлияло и отношението на нашите фенове. Те виждат, че се прави абсолютно всичко, за да се чувстват добре. Момчетата оценяват това, което прави публиката и това в голяма степен помогна за безпроблемните разговори и преговори", допълни още той. Според Sportal тримата играчи са Дени Алар и Нуно Рейш са отказали.

"За последно се видях с Петър Хубчев в петък, но поддържаме постоянна връзка. Първите две седмици програмата на отбора беше за бегова работа и фитнес, но сега се взе решение малко да бъдат разпуснати, защото още не се знае, колко време ще сме в тази ситуация с епидемията и ограниченията, които следват от нея. Ще преценяваме дали да ги събираме на групи, за да тренират или ще работят отново индивидуално. Те със сигурност продължават индивидуална работа, защото като бивш футболист, знам че дори сега ми е трудно да седя вкъщи и да не тренирам. Всеки е свикнал на такъв начин на живот, така че не се съмнявам в тяхната отговорност.

Междувременно, изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори по няколко теми, които са свързани със "синия" клуб. Той обсъди финансовата ситуация в тима, като призна, че са били водени преговори с чуждестранна компания, която е проявила интерес, както и че ръководството продължава да работи в тази насока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички