Илиан Илиев каза кой е издействал санкцията му и отсече: За едно и също провинение съм наказан 2 пъти


Илиан Илиев каза кой е издействал санкцията му и отсече: За едно и също провинение съм наказан 2 пъти
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

3849 0

Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде интервю пред "Petel", в което говори за победата на "моряците" над Хебър Пазарджик, която трябваше да изгледа от трибуните, след като БФС го наказа за четири мача заради жълт картон и обиди към длъжностни лица в предходната среща със Септември София.

"Срещу Хебър виждах по-добре отгоре, нямаше проблеми, тъй като няколко пъти ми се е налагало да го правя заради наказание и Петьо е водил отбора. Победихме много трудно в един доста затворен мач, в който имахме и късмет накрая да вземем трите точки. Разбира се, можехме да се представим по-добре, но гостите доста добре се бранеха и не ни оставяха пространства. Техният защитен блок бе доста ниско и в последните 25-30 метра трудно се пробива такава защита. Все пак в последните 20 минути създадохме няколко положения, макар и да не бяха чисти. Радостни сме, че при една добра контраатака, успяхме да обележим гол и спечелихме", започна Илиев и след това разкри, че обжалването на наказанието му вече е изпратено до Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз:

"След дните от този мач досега говорих с доста хора и разбрах откъде идва моето наказание, но има изключително много пропуски във формулировката му и са налице абсолютни предпоставки за отмяна на санкцията".

"За едно и също провинение аз съм наказан два пъти. Делегатът Димитър Димитров Велинов е написал в доклада, че съм отправял нецензурни репликии към съдиите ѝ им казал да го пишат в доклада. Главният съдия и четвъртият обаче са отказали да го направят, защото не били чули подобно нещо, след което са били заплашвани с наказание, че не са го направили", твърди треньорът на Черно море и разкрива кой е издействал наказанието му:

"Наказанието ми идва от въпросния делегат, който е племенник на ген. Василев. Преди време, когато ген. Василев беше някога шеф на Етичната комисия на БФС, ми беше издействал наказание от един мач, тъй като съм блъснал бутилка в земята. Той гледал двубоя по телевизията и по негово настояване Етичната комисия се намеси и ме наказаха. Сега настоящото ми наказание също идва по тази схема, тъй като дежурният делегат на срещата със Септември, както казах е племенник на ген. Василев и го наследи в делегатството. Не знам по каква причина не съм от любимците на генерала, но вследствие на този донос, написан от племенника му, ме санкционираха. Надявам се санкцията ми да бъде отменена, защото за едно и също нещо имам две наказания и има пропуски при формулиране на наказанието", завърши 54-годишният Илиев.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички