И конгресът като изборите: Нямало смисъл да се избира нов президент за няколко месеца


И конгресът като изборите: Нямало смисъл да се избира нов президент за няколко месеца
Снимка: БГНЕС

1407 0

Година и три месеца след злополучния мач между България и Англия на Националния стадион, довел до отстраняването на президента Борислав Михайлов, шефовете на Българския футболен съюз се отказаха от идеята си да проведат извънреден конгрес за избиране на нов президент. Това стана ясно след днешното, и първо за годината, заседание на Изпълкома, на което се взеха важни решения за бъдещето на българския футбол. 

Най-важното решение обаче изглежда, че ще почака до януари 2022 година, когато би трябвало да се състои редовният конгрес на БФС. В изявление след днешното заседание вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев индиректно каза, че няма смисъл от провеждането на извънреден конгрес през лятото, когато ще остават само няколко месеца до редовните избори. Аргументите досущ наподобяваха мотивите на управляващите, с които пък бяха заобиколени исканията на протестиращите за извънредни парламентарни избори.

"Януари месец догодина е редовният конгрес на БФС, така че трябва да се вземе решение дали има смисъл да има извънреден през лятото. От чисто рационална и финансова гледна точка. Ако има конгрес през юни или юли, след това има и период на вписване в регистъра за новото ръководство, който е около два месеца. Не знам има ли смисъл да има ново ръководство само за няколко месеца. Конгресът е 700 души в една зала, което е забранено към момента", заяви Атанас Фурнаджиев.

Това означава, че настоящият Изпълнителен комитет най-вероятно ще довърши мандата си и ще може да взима решения за бъдещето на българския футбол до края на годината. Друг е въпросът до колко действащите членове на Изпълкома имат легитимността да взимат такива решения.

На днешното заседание Изпълкомът избра Ясен Петров за национален селекционер, а междувременно стана ясно, че Георги Дерменджиев също е бил сред вариантите за треньор. Друго важно решение, взето на днешното заседание, бе шефската рокада при съдиите. "Всички бяхме свидетели на редица съдийски грешки през първия полусезон, които доведоха до повлияване на крайния резултат на определени срещи, а ние считаме това за недопустимо. Затова се взе решение за смяна на ръководството", коментира Фурнаджиев.

А какво имаше да каже Кирил Домусчиев за смяната на шефа на съдиите и за въвеждането на ВАР - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички