Градев изобличи Лечков в 5 "лъжи" за отменения конгрес на БФС


Градев изобличи Лечков в 5 "лъжи" за отменения конгрес на БФС
Снимка: БГНЕС

5593 0

"Лъжа е, че са отменили конгреса по юридически причини". Това обяви спортният адвокат Георги Градев в отговор на вчерашното изказване на члена на Изпълкома на БФС Йордан Лечков, който заяви, че няма смисъл да се провежда нов конгрес на централата. Според Градев истинската причина е, че настоящото ръководство е разбрало, че не може да спечели.

"Този човек излъга най-нагло за няколко неща. Лъжа е, че Борислав Михайлов е спечелил конгреса през октомври 2021 г. Водещият на конгреса Камен Костадинов ясно заяви, че за победа са необходими 242 гласа. Михайлов получи само 241 гласа. Неслучайно още не е вписан в ТР, където мандатът му изтече на 16.2.2022 г. Лъжа е, че БФС има приет бюджет за 2022 г. Съгласно чл. 25 от ЗЮЛНЦ само конгресът може да приеме бюджета на БФС. Съгласно чл. 30 от ЗФВС, ако БФС не представи приет от конгреса бюджет на ММС до 31 март, ММС ще отнеме лиценза на БФС на 1 април. Тези хора тикат футбола ни към огромна криза", написа Градев във Фейсбук.

"Лъжа е, че само президентът и ИК могат да свикат изборен конгрес. Съгласно Устава и закона, ако 1/3 от клубовете поискат изборен конгрес, БФС е длъжен да свика такъв. В момента БФС нарушава Устава и закона. Съдът е на ход. Скоро ще има решение. Лъжа е, че някой е раздавал пари на конгреса. Да каже кой колко е дал, на кого и за какво. Такива празни приказки са за прокурор. Това го очаква! На всички вече им е ясно, че си имаме работа с обикновени лъжци и страхливци, чието време в БФС изтече", допълни той. Ето какви бяха думите на Лечков, изречени пред БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички