Лечков: Нов конгрес може да има само заради гласуване бюджета на БФС


Лечков: Нов конгрес може да има само заради гласуване бюджета на БФС
Снимка: lian Telkedzhiev / LAP.bg

1649 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че не вижда причина за порвеждането на нов конгрес на централата. Той посочи още, че нов конгрес би могло да има, само ако е за гласуване бюджета на БФС.

"Когато преди 7-8 месеца Изпълкомът взе решение за провеждането на конгрес на 18 март, група хора искаха конгрес, който се проведе по техните правила, на техен терен, назначен от съда. Още тогава стана ясно, че конгресът е редовен, признаха го ФИФА и УЕФА. Всичко друго е една голяма спекулация. Трябва да се гледа уставът на БФС, а не да се чете между редовете. Дори и на някого да не му харесват правилата, те трябва да се спазват. В случая БФС спази на 100 процента всичко това. Хората взеха своето решение на 12 октомври президент на централата да бъде Борислав Михайлов", каза той пред БНТ.

"Аз не виждам причина да се провежда нов конгрес. Каквото и да бъде решението на съда, конгрес се провежда от президента на БФС чрез ИК. Ние не сме задължени да провеждаме нов конгрес. През октомври бяхме добронамерени, защото видяхме, че има недоволство. Дадохме шанс и хората преизбраха президента Михайлов", добави той след въпрос за обжалването на резултатите от последния конгрес от кандидата за президент Димитър Бербатов.

"Ние не искаме помощ от държавата, искаме промяна в законодателството за финансирането на футбола. Вече 30 години държавата е обърнала гръб на футбола. БФС е единствената спортна организация, която не се финансира от държавата. Съюзът показва самостоятелност и стабилност, което не се харесва на много хора. Ако се провежда нов конгрес, той трябва да бъде само за гласуване на бюджета", каза още Лечков. Бербатов обаче заплаши да покаже и другата си страна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички