Голямото дерби на 1/2-финалите за Купата е факт! Жребият отреди ЦСКА - Лудогорец


Голямото дерби на 1/2-финалите за Купата е факт! Жребият отреди ЦСКА - Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2425 0

Жребият за Купата на България отреди ЦСКА и Лудогорец да се изправят един срещу друг на полуфиналите. Първата среща ще се играе на стадион "Българска армия", докато реваншът ще се състои в Разград на "Хювефарма арена". 

Другата двойка е между отборите на Арда и Славия, като кърджалии са домакини в първия двубой. Именно победителят от този сблъсък ще бъде и символичен домакин във финала за Купата на България.

Първите мачове от полуфиналите за Купата на България са на 6 и 7 април, докато реваншите - на 13 и 14 април.

Вижте историята на ЦСКА - Лудогорец за Купата

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Пръв мястото си на полуфиналите спечели шампионът Лудогорец, за който Купата убягва от немалко години насам (което е странно на фона на доминацията на "орлите" у нас), след като отстрани Локомотив (Пловдив) след продължения. Така след два поредни сезона, в които "смърфовете" печелят, ще има нов победител в турнира.

След това до там стигна и Арда, който продължава вълшебното си представяне през този сезон. Кърджалии победиха с минималното 1:0 ЦСКА 1948. Няколко часа след това се стигна и до най-старото столично дерби. Славия излезе победител от него и разочарова сериозно Левски, за който спечелването на Купата бе голямата цел.

Така Лудогорец, Арда и Славия чакат победителя от сблъсъка между ЦСКА и Ботев Враца, в който "червените" са явният фаворит. Двубоят на стадион "Българска армия" започва в 17:00 часа, което значи, че ако мачът няма продължения, жребият ще стартира около 19:15 часа. Първите мачове от полуфиналите за Купата са на 6 и 7 април, докато реваншите - на 13 и 14 април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички