Генчев обясни защо капитанът бе на пейката и отсече: Нищо не е загубено!


Генчев обясни защо капитанът бе на пейката и отсече: Нищо не е загубено!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1499 0

Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев направи разбор на играта на своя тим при загубата от ЦСКА 1948 в първи полуфинал за Купата на България. Той изрази мнение, че нищо не е загубено за неговия отбор и е доволен от начина, по който футболистите му са реагирали след почивката.

"Малка поправка: добре започнахме, поведохме, трябваше по-добър контрол да упражним, да бъдем по-сигурни в защита, да владеем по-добре. Ние допуснахме неточности в защита, дадохме на противника да направи опасни атаки и най-вече изпъкна класата на ЦСКА 1948. И трите гола, които вкараха, са трудни изпълнения, малко футболисти в България могат да отиграят така", заяви треньорът след загубата пред "Диема спорт".

"След като губехме с 1:3, поехме по-голям риск, падна тази тежест, която беше въурху футболистите, и излязоха по-смело с топката, по-агресивно, тогава се видя контрастът. По-бързо отнемахме, имахме по-добър контрол над топката, противникът се отдръпна и очакваше той да прави контраатаки. Имахме късмет да отбележим втори гол, а можехме и да изравним", продължи Генчев.

"Има втори мач, нищо не е загубено, мачът е в София, а там и на чужд терен ще се чувстваме домакини. Доволен съм от реакцията на полувремето. Това, че правилото за гол на чужд терен отпадна, ни облагодетелства, победа с 1:0 в реванша ни праща в продължения", допълни той. Запитан защо Мартин Райнов е излязъл титуляр вместо Краси Милошев, треньорът каза:

"Краси бе наказан, не игра 2 мача, загуби малко от игровия си ритъм. В това време Райнов се представи добре, а знаехме и че ЦСКА 1948 почти всеки мач вкарва от статично положение. Затова избрахме по-здравите физически, по-високите хора, за да не допуснем гол от корнер. Това е главната причина, Краси е капитан, основен играч, това е единствен случай, в който остава резерва". А ето какъв бе коментарът на треньорът на победителите - Тодор Янчев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички