В голово шоу: ЦСКА 1948 с важен аванс за Купата срещу Локомотив София въпреки червен картон (ВИДЕО)


В голово шоу: ЦСКА 1948 с важен аванс за Купата срещу Локомотив София въпреки червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6693 0

ЦСКА 1948 взе важен аванс срещу Локомотив София в първия полуфинален двубой между тях за Купата на България. Третият във временното подреждане на Първа лига надделя с 3:2, въпреки че игра над четвърт час с човек по-малко. Реваншът между двата отбора ще се състои след точно две седмици - на 10-и май.

Всичко тръгна добре за домакините, които поведоха в 17-ата минута чрез Ивайло Найденов след грешка на Даниел Наумов. Впоследствие обаче, само в рамките на 15 минути, гостите вкараха три безответни гола чрез Сидклей, Ради Кирилов и Педриньо, за да се оттегли с аванс на почивката.

Футболистите на Тодор Янчев се отличиха с много пропуски, някои от които наистина сериозни, и бяха наказани от статично положение пет минути след старта на втората част. Тогава Вутов намери Малембана, който реализира с глава.

Изведнъж нещата на терена се обърнаха и Локомотив започна сериозно да натиска ЦСКА 1948. За кошмарни последни минути допринесе и втори жълт картон за гостите. Опасните и остри влизания зачестиха и последваха няколко официални предупреждения, а Симеон Петров получи две такива и бе изгонен около четвърт час преди края на редовното време. Все пак изравнителен гол не падна.

Следващите изпитания за двата тима са в Първа лига - Локомотив София отново ще бъде в столичния квартал "Надежда", където ще посрещне борещия се за оцеляване Хебър (29.04). ЦСКА 1948 пък има тежко гостуване на друг отбор, стигнал полуфиналите за Купата на България - Черно море (30.04). Срещата е във Варна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Само секунди след първия съдийски сигнал двубоят бе прекъснат, тъй като опънато платно от феновете на Локомотив закриваше видимостта за една от камерите на ВАР. Подновяването дойде след около цели три минути.

В 9-ата минута гостите бяха близо до гола. Георги Русев центрира опасно отдясно, а с топката се размина Диков току пред противниковия страж.

Две минути след това Антонио Вутов опита да изненада Даниел Наумов, като стреля директно към вратата от ъглов удар. Националният страж на България обаче внимаваше, направи няколко крачки към голлинията и изби в нов корнер. След него Диас овладя, върна към Вутов и последва ново центриране, но всичко завърши с много неточен изстрел в аут на Ненов.

Веднага след това гостите отговориха с опасна атака, която завърши с изстрел на Георги Русев. Той тупна току пред стража на Локомотив, като той не улови от първия път, но достигна до топката впоследствие.

17' - 1:0! Домакините поведоха чрез Ивайло Найденов! Отлично разиграване и след подаване от Райнов Ненов центрира опасно в наказателното поле. Топката подмина играчите, а Наумов се хвърли и я отклони леко. Той обаче освободи голлинията си и от втора греда Найденов я вкара в опразнената врата.

В 29-ата минута Светослав Диков направи сериозен пропуск. Георги Русев размени подавания с него и го изведе непосредствено пред вратарското поле, но той се забави с изстрела и Гайе предотврати опасността.

30' - 1:1! Сидклей Перейра получи на дъгата на наказателното поле, направи лъжливо движение за изстрел, освободи си позиция и стреля по диагонала, като матира Гайе. Всичко тръгна след изпълнен тъч и лоша подредба в защита за домакините.

32' - 1:2! Пълен обрат секунди след това. Радослав Кирилов посрещна избита топка в наказателното поле с воле от удобна позиция. Топката мина през купа от играчи и влезе в мрежата без никакви шансове за Гайе.

41' - 1:3! Педриньо стреля от далечна дистанция след отбита топка. Бразилецът я намери от движение по перфектен начин и я пласира право в ъгъла с впечатляваща сила. Пред вратаря на Локомотив имаше и достатъчно хора, които да попречат на видимостта му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута гостите бяха много близо до поредно попадение, но Гайе се отличи с двойно спасяване. Стражът първо отрази удар с глава на Отавио след центриране, а след това последва и удар с крак, но Гайе вече бе изправен и плонжира, за да спаси.

След последвалия корнер Симеон Петров бе непокрит на втора греда, но не успя да уцели вратата, отчитайки се със сериозен пропуск.

50' - 2:3! Вутов центрира от ъглов удар и намери Малембана, който се извиси и с глава насочи топката в мрежата - право в ъгъла.

Четвърт час преди краря на редовното време Ненов се справи добре по фланга и центрира, а Милошев отклони с глава към далечната греда. Там Найденов не успя да отправи удар от прекрасна позиция. Все пак бе вдигнат и флагът за засада впоследствие за подаването към Найденов.

Секунди след това гостите останаха с човек по-малко. В последните минути те играеха агресивно и се отличаваха с твърде груби влизания, а Симеон Петров, току завърнал се от наказание, получи два жълти картона в рамките на минути. Срещу Франса влезе закъснял с остър шпагат и заслужи втория жълт картон.

От последвалия фал се стигна до опасно разбъркване и намеса на Наумов, която бе неубедителна. Накрая Перейра трябваше да чисти от голлинията, за да запази преднината на тима си.

В 83-тата минута се стигна до отличен пробив и подаване към Кацаров в наказателното поле. Той обаче се забави твърде много и не успя да прати топката в някоя част от оголената от Наумов врата. Стражът на гостите трябваше да излез да скъси разстоянието и да се намеси ключово, но след това вратата му остана оголена. Кацаров бе затворен от трима и вместо да комбинира, стреля в противников играч.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За да стигне до този дуел Локомотив София трябваше да се справи последователно със Спартак Плевен (4:1), Витоша Бистрица (3:0) и Славия (2:1 след гол в четвъртата минута от добавеното време).

ЦСКА 1948 пък заслужи мястото си на полуфиналите, след като в предишните кръгова отстрани последователно Севлиево (4:0), Берое (2:0) и Арда (1:0 след продължения и гол в 117' от дузпа). До момента ЦСКА 1948 не е допуснал гол във вратата си в турнира през този сезон.

И двете срещи между тези два тима през този сезон бяха спечелени от ЦСКА 1948. В първия случай това бе постигнато с 2:0 като домакин, а във втория Локомотив се издъни у дома с гръмкото 0:6. "Железничарите" търсят и първи гол срещу този опонент през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички