Фурнаджиев: В Сърбия и Хърватия клубовете взимат по-малко от ТВ права


Фурнаджиев: В Сърбия и Хърватия клубовете взимат по-малко от ТВ права

1071 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че споразумението за ТВ правата в Първа лига е една добра сделка на фона на кризата след пандемията от коронавирус. Също така той заяви, че клубовете в съседна Сърбия и в Хърватия получават по-малко средства, отколкото представителите на родния елит.

"В момента, благодарение на кризата, средствата в световен мащаб намаляват. Това означава по-малко средства. Приходите за футбол, за бизнес стават по-малко. Ние успяхме да постигнем цена, същата като миналата година, въпреки пандемията", посочи Фурнаджиев пред БНТ.

"Разпределението на парите се решава от ПФЛ и самите клубове. ПФЛ ще ги събере и ще дискутират. Ще решават кой клуб какви средства да получи. Ние с този договор постигаме същия размер като миналата година, при положение че в цял свят приходите намаляват. Имаше предложение клубовете да получат 95%, а БФС да получи 5%. Досега беше 90/10. Само ще дам пример, че клубовете в Сърбия и Хърватия получават по-малко от ТВ права в сравнение с нашите отбори", допълни той.

"Не бих казал, че промените във формата са козметични. В момента форматът, който съществува, не позволява да има интрига до края. Новата промяна е свързана с това, че втората осмица се разделя на две четворки и интригата ще бъде до край - кой да бъде седми и да играе бараж за Лига Европа, кой да не изпадне", каза още бизнесменът.

"България в момента няма ресурс за 16 отбора в елита. Виждате какво е положението - има клубове, които изнемогват, не могат да плащат заплати. Даже 14 отбора са много, това е мнението ми", каза още Фурнаджиев. А за какъв договор за ТВ права се споразумяха в БФС вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички