Българският футбол ще се излъчва по същата телевизия до 2026 г.


Българският футбол ще се излъчва по същата телевизия до 2026 г.
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2041 0

До 2026 година българското футболно първенство ще продължи да бъде излъчвано в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Това стана ясно днес след проведения Изпълком на БФС.

Разгледани бяха офертите за телевизионни права за сезони 2021/2022 до 2025/2026 г. и предвид дългогодишните коректни взаимоотношения между всички заинтересовани страни и значително предимство на финансовите параметри, ИК взе решение БФС да продължи договора си с Нова Броудкастинг Груп за излъчване на двубоите от професионалния футбол.

От ръководството на БФС разкриха, че са получили три оферти за правата с доста различни стойности – 200 хиляди лева на сезон, 3 милиона и 6,5 милиона. Цените са без ДДС. Приета е офертата на Нова, което значи, че целият договор е на стойност 32,5 милиона лева без ДДС. До момента от телевизионните права 90% отиваха в клубовете, а 10% оставаха в БФС. Спрямо новия договор 95% от средствата ще бъдат разпределени между тимовете. А коя е новата дата за Конгреса на БФС за нов президент - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички