Четири клуба пожелаха от БФС да се увеличи броя на отборите в Първа лига


Четири клуба пожелаха от БФС да се увеличи броя на отборите в Първа лига
Снимка: БГНЕС

1517 0

Ръководствата на елитните Локомотив Пловдив и Царско село и втородивизионните Септември София и Локомотив София изпратиха официално писмо към президента на Българския футболен съюз Михаил Касабов и президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, в което желаят да бъде увеличена бройката на отборите в Първа лига за следващия сезон от 14 на 16.

Причината е, че наскоро сезонът във Втора лига бе прекратен преждевременно, а по този начин тимът на ЦСКА 1948 спечели директна промоция, докато Септември остана втори и ще трябва да играе бараж за влизане в елита. Това предизвика гневна реакция от щаба на септемврийци, който нападна БФС за случилото се. Отборът на Локомотив София също загуби от спирането на шампионата, като „столичните железничари“ останаха 4-ти и се простиха с мечтата си да се върнат в елита.

Ето какво пише в писмото до президентите на БФС и ПФЛ:

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

от СФК Царско село 2015 София, ПФК Локомотив 1926 Пловдив,

ПФК Септември София, ФК Локомотив 1929 София

Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми г-н Капралов,

Във връзка с предстоящото обсъждане от страна на Изпълнителния комитет на БФС на проект за формата на първенството на ППЛ за сезон 2020/2021 бихме искали да предложим следните промени във формата на първенството, които да влязат в сила от сезон 2021/2022 година:

1. Увеличаване броя на отборите в ППЛ от сезон 2021/2022 от 14 на 16 отбора и провеждане на шампионата в традиционен формат всеки срещу всеки с разменени домакинства.

2. За да се постигне това в края на сезон 2020/2021 трябва да бъдат организирани два допълнителни баража, в които един срещу друг да се срещнат загубилите плейаутите между отборите от ППЛ и ВПЛ срещу класиралите се на 4-то и 5-то място във ВПЛ.

3.През сезон 2021/2022 директно изпадат отборите класирали се на 15-то и 16- то място в ППЛ, а на тяхно място влизат директно отборите завършили на 1-во и 2-ро място във ВПЛ. Отборът завършил на 14-то място в ППЛ играе бараж срещу завършилия на 3-то място във ВПЛ.

4.Съставът на ВПЛ се запазва в настоящия формат, като се организират допълнителни баражи за попълването й.

Бихме желали в най-кратки да организирате допитване до останалите футболни клубове членове на ПФЛ, с което да ги запознаете с настоящото предложение и да съберете техните мнения.

Подписано:

СФК Царско село 2015 София

ПФК Локомотив 1926 Пловдив

ПФК Септември София

ФК Локомотив 1929 София

А ето какво становище за случилото се в края на сезона във Втора лига публикуваха наскоро от Септември.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички