Елитон от ЦСКА 1948: Бяхме много бедни... България е хубава държава за живот


Елитон от ЦСКА 1948: Бяхме много бедни... България е хубава държава за живот
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1954 0

Един от важните футболисти на ЦСКА 1948 - Елитон, даде интересно интервю пред клубната телевизия. Бразилецът разказа доста лични неща - за борбата си с бедността, как се е влюбил във футбола и какво мисли за България.

Малкото момче и голямата мечта

"От малък играя футбол и моята мечта беше да стана футболист. Баща ми също мечтаеше за това. Имам хубави спомени. Семейството ми направи всичко възможно да ми помогне да стигна до професионалния футбол. Първите ми футболни спомени отново са свързани с моето семейство. Когато играех в Санто Андре, не получавах заплата.

Майка ми работеше като чистачка и нямахме достатъчно пари, за да ходя да тренирам. На ден имах около 20 реали (5 евро). Майка ми правеше всичко възможно и дори, когато имаше почивни дни, пак работеше, за да мога да си плащам таксите за тренировки. Този спомен е много силен. Ние сме от бедно семейство и без помощта на моята майка, нямаше да стигна до тук", сподели Елитон.

Споменът за Бразилия и престоя в България

"Като малък не гледах много футбол, а само да играя. Трудно мога да кажа кой ми е бил идол. От настоящите футболисти най-много харесвам Върджил ван Дайк. Това, което най-много харесвам в Бразилия, са хората. Те са много дружелюбни, отворени и добронамерени. Това обичам в Бразилия.

Преди да получа оферта не знаех нищо за България. После говорих с мои познати, които са играли тук и те ми казаха, че е хубава държава за живот, а първенството е добро за развитие. Не съм много добре запознат с българската кухня. Не говоря хубаво английски, както и български. Това ограничава комуникацията ми с хората и не съм пробвал различни български ястия. В Бразилия най-много харесвам популярното ястие фейжоада. Тук успях да видя „Александър Невски“ и много ми хареса. Красива е", разкри бранителят.

Амбициите на ЦСКА 1948

"В отбора най-много ми харесва, че организацията и тренировките са на много високо ниво. Спрямо предишните ми отбори, тук се чувствам най-добре и съм щастлив, че тимът върви добре и предоставя на всички ни добри условия, за да се фокусираме само и единствено върху футбола", каза още Елитон.

Бразилецът пристигна това лято в столицата като свободен агент. Преди това е защитавал цветовете на втородивизионния португалски Ковиля, както и на бразилския ФК AБЦ. До момента той има 9 участия в Първа лига, след като успя да спечели доверието на своя наставник Любослав Пенев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Лъчезар Танев за решението на Стойчо Младенов да премине в ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички