Нова надежда: Тренировките у нас може да се подновят още преди 13 май


Нова надежда: Тренировките у нас може да се подновят още преди 13 май
Снимка: Оф. сайт на Левски

1279 0

Бившият лекар на Славия, Левски и националния отбор д-р Михаил Илиев говори днес пред медиите, след като приключи срещата на членовете на Медицинската комисия на БФС. Той има надежда, че още преди 13-и май ще има добра новина за българския футбол.

"Българското първенство, както и всички спортове в света, са спрели заради върлуващия вирус COVID-19. Становището ни ще бъде качено на сайта на БФС. Целта ни е да подготвим клубовете практически как да се провежда тренировъчния процес, а след това какви са изискванията за мачовете, като се касае и за работата на журналистите. Направихме го разумно, подробно. При д-р Бочев, лекарят на националния отбор, е получена и една примерна инструкция от г-жа Ереро, която е председател на медицинската комисия на УЕФА в размер на 26 страници. Малко са се престарали, да го кажем така. Върху нея работихме и ние. Съобразили сме се , включена е и помощта на БФС за изследванията. За нашите възможности сме адаптирали въпросния документ", сподели д-р Михаил Илиев.

''Няма как да адаптираме едно към едно и да се сравняваме с Германия. Та там има отбори с по 10-12 терена, а при нас има отбори, които където тренират, там и играят. Дали сме разумни и приложими мерки. Мисля, че сега е времето кондиционните и медицински щабове да покажат квалификацията си. Помислено е и за треньорите, които са над 65 години. Те не трябва да стоят на терена, а горе на трибуните и оттам да гледат, както го правеше сър Алекс Фъргюсън. Помислено е и за съдиите, и за децата, които гонят топките."

Според д-р Илиев, три седмици след подновяването на тренировките е нормално да започнат и мачовете. "При всички случаи ще се радваме преди 13 да кажем една хубава новина за българския футбол. Може още тази седмица, но петъка не е хубав ден за почване. След това той даде пример от своите студентски спомени и каза, че първата работа на лекаря като влезе в една стъклена стая, е да счупи стъклото и да влезе свеж въздух", добави той.

А според какви правила е разрешено вече да се спортува индивидуално - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички