Лудогорец и ЦСКА взимат най-много от парите от УЕФА за национали, Левски и Етър също получават


Лудогорец и ЦСКА взимат най-много от парите от УЕФА за национали, Левски и Етър също получават
Снимка: БГНЕС

2148 0

Станаха ясни финансовите средства, които ще получат някои български клубове от Европейската футболна централа (УЕФА) поради националите в съставите си, посредством Българския футболен съюз (БФС). Шампионът Лудогорец и ЦСКА взимат най-голяма сума, като останалите отбори, които ще получат по-значителни средства са Левски и Етър, като сумите са съобщени от вестник "Труд".

Хегемонът в българския елит за последните близо 10 години - Лудогорец, ще прибере най-солидни финансови средства - около 200 хил. евро. Това се дължи на факта, че освен осигурени футболисти за българския национален отбор по футбол, "орлите" са "снабдили" с играчи и Румъния, и Полша.

Четвъртият във временното класиране на Първа лига - ЦСКА, ще вземе най-много пари след Лудогорец. "Армейците" могат да се похвалят с повече национали в последните години в сравнение с големия съперник от Левски и ще получат 162 000 евро.

"Сините", които заемат второто място във временното класиране, ще приберат сумата от 104 000 евро. Четвъртият в тази своебразна класация е Етър, като "болярите" ще бъдат подпомогнати от 40 000 евро. Припомняме, че наставник на националния отбор по футбол на България бе Красимир Балъков, който дойде именно от Етър и се познаваше отлично с играчите на тима, като нерядко викаше някои от тях в представителния ни тим. 

УЕФА ще плати по 4000 евро на клубовете за всеки футболист с паспорт от Европейския съюз, който е повикан да представя държавния тим. Припомняме, че преди близо 2 седмици УЕФА обяви, че ще помогне финансово на клубовете, които са допринесли за европейските национални отбори чрез изпращането на свои играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички