Ексклузивно в SportLive! Георги Николов: Трансфер в Ботев Пловдив? Няма нищо конкретно, но защо да не заформим ударно нападение с Бароан?


Ексклузивно в SportLive! Георги Николов: Трансфер в Ботев Пловдив? Няма нищо конкретно, но защо да не заформим ударно нападение с Бароан?
Снимка: Фейсбук страница Team Bulgaria

15619 0

Талантливият български нападател Георги Николов направи истински фурор с екипа на Хебър Пазарджик през есента. 21-годишният врачанин дели върха при голмайсторите с Антоан Бароан от Ботев Пловдив. И двамата са с по 8 отбелязани попадения. Николов има на сметката си и 4 гола за младежкия национален отбор на България, което го прави и най-резултатният български нападател от началото на кампанията.

Преминалият и през школата на Левски таран се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg в края на успешния за него есенен полусезон. Николов направи равносметка на отиващата си 2023-та година. Той говори за амбициите и мечтите си, свързани с футбола, като не подмина и темите за негов евентуален трансфер, както и за финансовите проблеми в настоящия му клуб Хебър Пз.

Ето какво заяви Николов пред медията ни:

Още: Стъпка пред останалите: Любо Пенев отмъква Георги Николов от Левски и Ботев Пловдив?

- Г-н Николов, вече сте в заслужена почивка. Как сте и къде Ви намираме?

- Здравейте! Почивката е заслужена, за да презаредим за новия полусезон.

Благодаря, чувствам се добре! Стремя се и през почивката да поддържам добра форма. В момента съм в родния ми град Враца.

- Какви са плановете Ви за Коледно-новогодишните празници и къде ще ги посрещнете?

Още: Потвърдено: 3 български клуба са поискали Георги Николов, едната оферта удовлетворява Хебър Пазарджик

- Празниците ще посрещна с най-близките - със семейството си в тесен кръг.

- През този сезон правите истински фурор в Първа лига с екипа на Хебър Пз. Това ли е най-успешната година в досегашната Ви кариера?

-Да, може да се каже, че е един от най -успешните сезони в моята кариера. Не само заради головете, които отбелязах  в първото ниво на българския футбол, но и заради доброто ми представяне и в националния отбор.

Най-вече съм благодарен на съдбата, че ме предпази от контузии. Когато всички тези обстоятелства се съберат, може да се каже ,че наистина е една от най успешните във футболната ми кариера.

Още: От първо лице: Агентът на трансферна цел на Левски каза истината - би ли облякъл синия екип?

- В края на миналата кампания претърпяхте истинско разочарование, когато загубихте плейофа със Спортист Своге срещу Берое за влизане в Първа лига, а Ваш гол в заключителните акорди беше отменен. Това ли е най-лошият Ви момент през тези 12 месеца?

- Не. Това е едно от малките разочарования заради отменения гол, защото щях да съжалявам повече, ако бях вкарал редовен гол и да загубим баража, но така са преценили съдиите и толкова. По-голямото разочарование бяха контузиите, които ме извадиха за повече време от игра, а знаете, че за млад футболист като мен в тази възраст най важното е да играе. Но уви, всичко е минало и гледам само напред и нагоре.

- След този злополучен мач се озовахте в Хебър Пз. Какви други оферти имахте и защо избрахте именно клуба от Пазарджик?

- Да, имах предложения от няколко клуба в Ефбет Лига. Основната причина да избера Хебър Пз е,  че ще мога да работя с такъв голям треньор като Любослав Пенев. За мен това беше водещо да дойда в Хебър Пазарджик!

Още: Греда! Левски претърпя първо разочарование още преди трансферния прозорец

На практика Вие сте най-резултатният български нападател от началото на сезона, прибавяйки и четирите Ви попадения за младежкия национален отбор. Очаквахте те ли да се представите по този блестящ начин?

- Вижте, като цяло съм доволен от представянето си до момента. Разбира се, че искам да вкарвам още повече. Това обаче е много труд , който не е само мой. Всички тези попадения са реализирани благодарение на добрата игра на моите съотборници, треньорите които са плътно до нас, а разбира се и много труд, и лишения, които полага всеки един играч от отбора.

Аз съм нападател. Очаквам и искам да вкарвам всеки мач.

- Каква е ролята на треньора Любослав Пенев за израстването Ви като цяло и за головия Ви усет пред мрежата на съперниците?

Още: Свързани с ЦСКА и Левски клубове "крадат" голяма трансферна цел на "сините"?

- Любослав Пенев е голямо име в световния футбол. Мисля, че за всеки футболист ще бъде чест и привилегия да работи с такъв човек. Когато започне тренировката и се появи на терена, веднага се усеща присъствието му дори без да говори, той е голям мотиватор!

Естествено, че има голяма роля за доброто ми представяне на терена!

- Смятате ли, че ако играехте за някой от родните грандове, щяхте да направите още по-голям фурор и да отбележите още повече голове?

- Вижте, аз не гледам така на нещата.  За мен е важно клубът,  в който играя да върви напред и нагоре, и разбира се аз да допринасям за това. 🙂

Още: Апелативната комисия намали наказанието на голмайстора на Хебър, готов е за ЦСКА

- В момента делите върха при голмайсторите с нападателя на Ботев Пловдив Антоан Бароан, а именно за „канарчетата“ се твърди, че са един от кандидатите да Ви привлекат. Как гледате на евентуалната възможност да станете съотборник именно с него?

- В това няма нищо лошо, за един млад футболист като мен. Няма нищо по-добро от това да има конкуренция за поста, на който играя, а именно мисля, че  конкуренцията прави един футболист по-силен. А защо пък да не намерим и двамата място в атаката на Ботев Пловдив?! Мисля, че ще стане ударно нападение, с което да се съобразяват всички отбори. Но това е само в сферата на желанията, защото засега аз съм футболист на Хебър Пз и към момента няма нищо конкретно.

- За съжаление Хебър Пз изпадна във финансова криза. Как се отразява тя на Вас и съотборниците Ви?

- Абстрахирал съм се от тези неща. Абсолютно сме съсредоточени върху  работата ни в тренировъчния процес и представянето ни в официалните мачове. А пък каквото се случва относно финансите -  има си хора , които да си мислят за тези неща.

Още: Младежки национал се закани на Германия: Шансовете ни са напълно реални

Разбира се, че за никой не е приятно, това което се говори и пише за финансовия колапс, но всеки в клуба трябва да си върши работата, както и ние нашата.

- Информациите за Ваш трансфер заради отличното Ви представяне и с оглед и на тежката ситуация в клуба зачестиха. Как гледате на тях и възможно ли е след Нова година да Ви видим с екипа на друг отбор – спекулира се с Ботев Пловдив, Левски, чийто юноша сте, а и за чужбина?

- Разбира се , че когато дойдат предложенията, ще се обмисли всяко едно от тях. За мен е важно да играя, да продължа да се развивам и да израствам все повече във футбола. Много от нещата, които се изписаха не са истина.  В момента все още съм футболист на Хебър Пазарджик.

- На 21 години сте и бъдещето е пред Вас. Ако не в настоящия момент, то след време ще трябва да помислите и за нова крачка в кариерата си. Къде предпочитате да е тя – в България или в чужбина?

Още: Жесток удар за Хебър Пазарджик! Голмайсторът Николов „изгоря“ за 5 мача

- Както ви казах, за мен е важно да играя и да продължа развитието си в добър футболен клуб. Не съм мислил в тази насока - България - чужбина. Смятам, че каквото е писано, то ще се случи. Както и вие сам казахте, бъдещето е пред мен и най-важното е да сме здрави.

- През този сезон имахте и още един негативен момент, свързан с наказанието Ви за 5 срещи, което впоследствие беше намалено. Какво  е мнението Ви за случилото се?

- Казвал съм го и друг път. Смятам, че беше малко пресилено. За мен това беше доста тежък и труден момент. Близо месец не бях играл официален двубой. Но това е минало, гледам напред. Така е трябвало да стане, човек се учи от грешките си.

- Мечтаете ли скоро да станете част и от представителния отбор на България?

- В момента съм в младежкия национален отбор и искам да благодаря за гласуваното доверие на старши треньора Александър Димитров.

- Разбира се, че ако бъда повикан за мен това ще бъде сбъдната още една голяма мечта. Не мога да кажа дали това ще се случи скоро , тъй като не взимам аз тези решения. Но както се казва ще чакам своя шанс.

- Какви са амбициите Ви в личен и професионален план за 2024 година?

- Аз съм твърде амбициозен човек. Такъв съм си от малък, преследвам целите си докрай. В професионален план, разбира се, че искам да постигна още по- големи успехи във футбола. В личен, освен здраве за мен и за близките ми хора няма какво повече да искам!

-Каква е най-голямата Ви мечта, свързана с футбола?

- Мечтата ми е да играя голям футбол. Искам да играя в топ първенство в света.

- Какво ще пожелаете на феновете на Хебър Пз, всички привърженици на футбола у нас, а и на целия български народ в навечерието на предстоящите Светли празници и на Новата година?

-На феновете искам да им кажа да продължават да са плътно до отбора. Ние без тях сме нищо. Това е 12-ият ни играч на терена.

На всички пожелавам едни светли празници! Нека домовете ни бъдат пълни с добро, здраве и обич! Гледайте и подкрепяйте българския футбол! 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички