Драма в „Овча Купел“! Славия поведе, но накрая едва спаси точката срещу Локомотив Пловдив (ВИДЕО)


Драма в „Овча Купел“! Славия поведе, но накрая едва спаси точката срещу Локомотив Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3921 0

Славия пропусна златен шанс да влезе в Топ 6, след като завърши 1:1 при домакинството си прекия конкурент Локомотив Пловдив. Възпитаниците на Златомир Загорчич стояха по-добре на терена през по-голямата част от двубоя, но изпуснаха скъпоценната победа малко преди края.

Кристиан Добрев откри резултата в 48-ата минута. В 87-ата минута обаче гостите от Пловдив изравниха чрез дебютно попадение на Хорхе Сегура. В заключителните акорди на срещата „смърфовете“ профукаха златни шансове да стигнат дори до пълен обрат. Джовани направи най-фрапантния пропуск.

Така Славия остана на седмата позиция с актив от 46 точки. Локомотив Пловдив е на заветната 6-а позиция, само с точка повече кръг преди края на редовния сезон.

В началните минути на двубоя гостите имаха добър шанс да открият. Джовани шутира в 4-ата минута, но Светослав Вуцов се справи с шута му отдалеч. Малко след това домакините предявиха претенции за дузпа за игра с ръка на Пиер Зебли, но реферът Иво Андреев не ги счете за основателни.

В 25-ата минута гол за гостите бе отменен. След карамбол в пеналта Денислав Александров прати топката в мрежата на „белите“, но се оказа, че е играл с ръка преди да реализира.

До почивката темпото поспадна. Попадения не паднаха, а и липсваше по-сериозен натиск от някой от двата тима.

Почти веднага след антракта Галин Иванов стреля от дъгата на пеналта, но стражът на пловдивчани Динко Хоркаш внимаваше. В 48-ата минута обаче голкийпърът бе матиран. Томбак хвърли тъч към Галин Иванов, а той изведе откъсващия се Кристиан Добрев отляво. Възпитаникът на школата на Ботев Пловдив не сгреши и прати топката в мрежата – 1:0.

В 70-ата минута Добрев нямаше шанс да вкара втори гол. Той получи отличен пас, но не съумя да преодолее влезлия като резерва Илко Пиргов.

Двата тима се хванаха за гушите в 78-ата минута. Тогава се стигна до спречкване между Пиер Зебли и Емил Стоев. За късмет мелето се размина. Реферът Иво Андреев успокои страстите, показвайки жълти картони на двамата основни виновници за конфликта.

Локо Пд заигра по-офанзивно и в 87-ата минута стигна до изравняване. Джовани Маркес центрира от фал,  а Хорхе Сегура с глава заши кълбото в мрежата – 1:1. Колумбиецът реализира дебютния си гол за „смърфовете“ във втория си мач за отбора в Първа лига.

Във втората минута на добавеното време Матеус да Силва засече топката в мрежата на Вуцов, но игра с ръка и съдиите не признаха гола му. Малко след това Джовани профука шанс да донесе пълен обрат, след като излезе сам срещу стража на домакините, но би слабо и той се справи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички