Локомотив Пловдив се върна в Топ 6 и закотви тима на Херо на дъното


Локомотив Пловдив се върна в Топ 6 и закотви тима на Херо на дъното
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2040 0

Локомотив Пловдив се завърна в Топ 6 след победа с 3:1 над гостуващия Спартак Варна в среща от 28-ия кръг на Първа лига. С този успех хората на Александър Томаш отново влязоха и  и на победния коловоз след двете поредни поражения в шампионата.

„Варненските соколи“ завършиха двубоя в намален състав. Капитанът на гостите Пламен Димов получи червен картон за нарушение срещу Джовани в 71-ата минута. ВАР се намеси в ситуацията, след като първоначално съдията Ивайло Ненков му показа само жълт картон.

Успехът за „смърфовете“ изковаха Джовани, който вкара дузпа в 7-ата минута, защитникът Мартин Паскалев в 68-ата минута и капитанът Димитър Илиев в 4-ата минута на добавеното време. За варненци се разписа преотстъпеният именно от "черно-белите" Луан в 44-ата минута.

Така Локо Пд събра актив от 46 точки и отново е в Топ 6, след като зае шестата позиция. Тимът на Димитър Димитров – Херо остава последен със скромните 16 пункта.

Двубоят на „Лаута“ започна с домакински натиск. В 3-ата минута пловдивчани изпълниха корнер, Петър Витанов стреля от воле в ръката на Роберто Хименес в пеналта. Домакините веднага поискаха дузпа, но реферът Ивайло Ненков не уважи претенциите им. ВАР обаче се намеси и след дълго преразглеждане решението му бе променено и той посочи бялата точка. Джовани литна Дичевски и не му остави шансове – 1:0 в 7-ата минута.

Гостите не се предадоха и пропуснаха две добри възможности чрез Баланюк и Ивей Ромееш. След четвърт час игра Димитър Илиев прехвърли Дичевски, но топката не посети вратата на варненци за втори път.

Двубоят продължи двуостро. Така се стигна до 44-ата минута, когато Митев центрира към Луан да Силва, който глава прати топката в мрежата на тима, чиято собственост е – 1:1.

След антракта атаките към двете врати не спираха, като и гостите играеха доста агресивно и показаха зъби в предни позиции. Добри положения за тях пропиляха Евандро и Баланюк, а за Локо Пд пропусна Йосип Томашевич.

Пламен Димов едва не си заби автогол в 64-ата минута, но Дичевски успя да го предотврати. В 68-ата минута обаче домакините отново излязоха напред в резултата. Разписа се Мартин Паскалев отблизо – 2:1.

Само 3 минути по-късно гостите останаха с намален състав. Пламен Димов получи директен червен картон за фал срещу откъсващия се Джовани. Съдията Ненков първоначално му показа само жълт картон, но след намесата на ВАР се стигна до изгонването му.

В заключителните акорди на 4-минутното продължение Димитър Илиев оформи крайното 3:1. Младокът Петър Андреев, който тъкмо влезе на терена, се озова сам срещу  Дичевски, но не успя да го преодолее. След избиването на стража кълбото стигна до Денислав Александров, който намери Илиев, а той от малък ъгъл прати топката в мрежата на гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички