Драма на "Ивайло": Червен картон и дузпа в 90+3' не сломиха Черно море, "моряците" пак са първи


Драма на "Ивайло": Червен картон и дузпа в 90+3' не сломиха Черно море, "моряците" пак са първи
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

1525 0

Тимът на Черно море си върна мястото на върха в Първа лига, след като победи Етър с 2:1 в мач от 19-ия кръг на шампионата. "Моряците" водеха с 1:0 на стадион "Ивайло" до 90+3' след попадение на Влатко Дробаров в 59-ата минута. Етър обаче изравни чрез спорна дузпа в добавеното време, реализирана от Мартин Тошев. 

Само 4 минути по-късно, буквално в последните секунди на двубоя, "моряците" си върнаха ванаса след попадение на Васил Панайотов. То дойде след сериозна грешка в отбрана на домакините. Малко преди изтичането на редовното време пък "моряците" бяха останали с човек по-малко след втори жълт картон на Мазир Сула. 

През първото полувреме гостите имаха повече ситуации, но не успяха да ги превърнат в гол. В 43' удар на Мазир Сула от фаул се отби в гредата на Мартин Величков, а при добавката Живко Атанасов не успя да преодолее Мартин Величков.

Етър стигна до най-доброто си положение в 50-ата минута, когато Ивайло Димитров стреля, но и той не бе достатъчно точен, излизайки очи в очи с Иван Дюлгеров.

Черно море успя да поведе в 59', когато Влатко Дробаров засече с крак центриране в наказателното поле на Александър Василев. Ударът премина голлинията, въпреки усилията на вратаря на "виолетовите" - 0:1!

В 87' необмислено действие на Мазир Сула му донесе втори жълт картон в мача и той бе изгонен от терена. Черно море остана с 10 души да брани крехкия си аванс.

В оставащите минути и добавеното време Черно море впрегна сили в защита, но не успя да запази вратата си неприкосновена. В 90+3' съдията Георги Кабаков свири доста спорна дузпа в полза на домакините, по всяка вероятност заради счетени за неправомерни действия на Даниел Димов срещу Пламен Димов в наказателното поле. 

Мартин Тошев беше точен от бялата точка и когато "виолетовите" виждаха 9-ата точка в актива си, Васил Панайотов реализира попадение, което донесе успеха на гостите от Варна. То дойде след грешка в защитата на търновци и успокои бесния Илиан Илиев, който получи жълт картон заради протестите си срещу 11-метровия наказателен удар.

Успехът изкачи "моряците" на първото място в класирането, събирайки същия брой точки като ЦСКА - 42. Търновци остават на последната позиция с едва 8 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички