Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров дружно заговориха за натиск и страх


Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров дружно заговориха за натиск и страх
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

6093 0

Трима от най-добрите български футболисти в последните две десетилетия - Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, бяха гости в сутрешния блок на "БТВ" и говориха по актуалните теми около родния футбол. По-специално - темата с изборите за президент на БФС:

"Обиколих всички отбори с екипа си – нещо, което никога не е правено. 531 места, за да е възможно и удобно за всичко. Събрахме нужните подписи по устав, за конгрес на БФС, но разбира се, когато адвокатите отидоха, имаше дезинфекция", заяви Бербатов, който желае да поеме управлението на Централата.

"Внесохме подписката електронно, има 14 дни срок – ако БФС не направи конгрес, съдът ще го задължи. На 19 август изтича 14-дневният срок", добави още той.

"Информирали сме УЕФА, те знаят за случващото се. Не виждаме някой друг да излиза с някаква идея, някаква визия – в момента се опитва да се избегне конгресът, нас не ни е страх", каза на свой ред Стилиян Петров.

"На тези срещи с клубовете се усещаше голям страх, натиск", добави Мартин Петров, а Бербатов добави: "Това е най-странното, тъжното и смешното".

"Лидерът не води със страх, категоричен е той. Хората, които не искат да направят конгрес, са тези, които опитват да сплашват отборите", смята Бербатов.

"Може би ние сме по-организирани, по-сплотени, искаме да направим промяната. На клубовете им е писнало, вижда се голям застой, на хората им е омръзнало от всички тези игри", заяви Стилиян Петров. 

Димитър Бербатов обяви също така, че се оказва натиск да се прави контрадекларация – регионални структури на БФС викат представители на клубовете да изготвят декларация против конгрес. Думите му бяха потвърдени от Цоню Кюранов, представител на ФК Левски-2000 в Русе. Кюранов обясни, че през 2013 година целият конгрес на БФС е бил режисиран.

"Ще отидем и ще сезираме прокуратурата, ако трябва. Това са тарикатски номерца, които се случват и ние ги знаем", посочи още Димитър Бербатов.

"Да се върнеш след толкова време и да си оттеглиш оставката – мисля, че е прецедент, не се е случвало никога другаде", каза още бившият нападател на Манчестър Юнайтед по отношение на Борислав Михайлов.

"Няма да оправим футбола с вълшебна пръчица. Всички ни казваха, че ще е невъзможно. Дойде времето да се опитаме да помогнем. Изморихме се да чуваме едни и същи неща от 15 години. Едни и същи интервюта. Не се мисли за бъдещето. Няма методика. Всеки гледа да закърпи положението за шест месеца. Не се дава шанс на младите. Така не се работи. Знаем как се работи в чужбина. Клубовете имат стратегия, която се следва, а не след един месец работа нямаш резултати и после се отказваш и правиш промяна на стратегията", каза още Мартин Петров и добави:

"Какъв опит имаме, като ръководители? Ами преди 15 години какъв беше техният опит? Освен Боби Михайлов, който беше вицепрезидент на Батето. Това е контра въпрос. Разбира се, че ще имаме и ще се сблъскваме с трудности. Не си правим илюзии. Готови сме да се сблъскаме. Молим всички, когато дойде време за този конгрес, който така или иначе един ден ще се състои, да нямат страх. Ние сме зад вас и ще ви подкрепим. Никога не ни е било страх на терена и ще го покажем. Ще дадем всичко за благото за българския футбол, но с ваша помощ, с помощ на държавата и на родните клубове, ще се опитаме да дадем всичко".

"Има хора, които споделят, че на тях им е оказван натиск. Разбираемо е, защото някои от тях са в по-малки общини, зависими са. Лидерът обаче не може да води със страх. Хората, са избрали това ръководство да ги представлява, а то ги заплашва. Събрали сме гласовете за конгрес, но в същото време хора от клубовете се свързват с нас и ни казват, че ги натискат да подписват контрадекларация на това, което вече са подписали за нас. Ние сме направили това, което е законно и по устав, а те искат да го отменят с някакви листа. Явно става въпрос за хората, които в момента ръководят БФС. Защото ние сме от опозицията. В момента ни е лесно да сме в опозиция, да критикуваме, трудно става, когато отидем там и трябва да свършим работа. В момента сме в по-изгодната позиция. Но за да се стигне до този момент е ясно, че тези, които не искат да се направи конгрес, те сплашват хората. Като в едни забравени времена, които вече ги няма. Какво може да им направят - нищо”, каза още Димитър Бербатов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички