Стилиян Петров посочи голямата болка в славната си кариера


Стилиян Петров посочи голямата болка в славната си кариера

4819 0

Българската футболна легенда Стилиян Петров разкри голямата си болка в своята славна кариера. Бившият халф, който записа 105 мача за националния ни отбор, сподели, че несбъднатата му футболна мечта е била да играе на световно първенство.

"Да играеш за своята страна винаги трябва да бъде моментът на най-голяма гордост в кариерата ви. Това е нивото, към което винаги трябва да се стремите. Честно казано, това е върхът. Имах голям късмет да представлявам България повече от 100 пъти и когато погледна назад сега, се чувствам много привилегирован да го направя", заяви Петров пред "The ​​Sunday Post".

"Да лежи на плещите ти надеждата на цяла нация е голяма отговорност. В някои отношения това може да бъде доста обезсърчително и малко страшно. Но от друга страна няма по-голяма тръпка. Бях много горд да бъда част от националния отбор, когато се класирахме на Евро 2004 в Португалия. Опитът беше много добър и ни даде добър опит. За съжаление, това е единственият голям финал, на който съм играл за моята страна", допълни легендарният играч.

Както е известно, Стилиян имаше 3 шанса да играе на световно с България - 2002, 2006 и 2010 г. "Опитвахме се много пъти да стигнем до световно първенство, но не успяхме да се справим. Беше ми мечта да играя за България на световно", каза още Стилиян, който разкза, че е силно вдъхновен от легендарното американско лято през 1994 г., когато България стана четвърта в света. А кои 10 футболни величия също не играха на Мондиал четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички