БФС: Получихме подписката на Бербатов, Изпълкомът ще се произнесе до две седмици


БФС: Получихме подписката на Бербатов, Изпълкомът ще се произнесе до две седмици
Снимка: Български футболен съюз

1293 0

Ръководството на Българския футболен съюз призна, че е получило подписка за свикване на Извънреден конгрес на организацията на 21 септември, входирана от екипа на Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост в централата.

Миналата седмица представителите на Бербатов неуспешно се опитаха да внесат в сградата на БФС подписка с подписите на 1/3 от клубовете, членове на БФС, но не бяха допуснат да влязат вътре под претекст, че се извършва дезинфекция. Впоследствие подписката бе внесена по електронен път, а днес от БФС потвърдиха, че са я получили.

"Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане", заявиха от БФС.

Това означава, че най-късно до 25 август Изпълкомът на БФС трябва да заяви дали ще свика Извънреден конгрес за избор на ново ръководство на централата на 21 септември.

Междувременно един от членовете на Изпълкома - Венцеслав Стефанов, отново се заяде с Димитър Бербатов (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички