ЦСКА 1948 си намери стадион в София за 10 години - инвестира над 2 милиона


ЦСКА 1948 си намери стадион в София за 10 години - инвестира над 2 милиона
Снимка: Lap.bg

52010 0

Третият във временното подреждане на Първа лига ЦСКА 1948 вече си намери стадион, който да ползва в следващите 10 години. Както е известно, към момента отборът домакинства на стадиона в Бистрица, а в миналото е бил и в "Драгалевци", както и на Националния стадион "Васил Левски".

Сега Спортната комисия към Столичния общински съвет одобри предложение на председателя ѝ Татяна Георгиева и кмета на район "Надежда" Димитър Димов, което представлява: безвъзмездно ползване на спортен терен - открит обект за спортни дейности в кв. "Требич", информира БТА, цитирайки пресцентъра на Съвета.

Какво ще представлява новият стадион на ЦСКА 1948?

Стадионът, който е 47 декара, ще бъде модернизиран чрез публично-частно партньорство между ЦСКА 1948 и Столична община. Посочва се, че инвестициите от клуба ще са в размер на 2 600 000 лева, а срокът за безвъзмездното ползване на обекта е за 10 години.

В този период може да бъде използван и за други дейности, както и да бъде предаван на трети лица. Предвижда се изграждане на 3 нови спортни игрища за футбол - две от тях ще са озеленени с естествена трева и са с размери 72 м./110 м. (обща площ 15 840 кв. м.), и едно игрище с изкуствена трева с размер 72 м./110 м. (с площ 7 920 кв.м.).

Ще име и следните инвестиции: мобилни трибуни със 72 седящи места, две нови съблекални и осветление, най-висок клас естествена тревна настилка от специално селектирани сортове трева, автоматизирана поливна система, отводнителна (дренажна) инсталация.

Хората в квартал "Требич" ще имат свободен достъп до спортния обект за 24 часа от седмиацата по график, който ще се изготвя предварително. Освен това ЦСКА 1948 се е ангажирал да подпомага местния клуб със спортна екипировка, ежемесечни консултации на детско-юношеската школа, както и да бъде домакин на бъдещи спортни празници, състезания и турнири в кв. "Требич".

Развитието за ЦСКА 1948 след основаването му през 2016 година е повече от впечатляващо. Прогресът доведе отборът до 3-то място през този сезон (към момента във временното класиране на Първа лига), както и до поне четвъртфинал за Купата на България. Къде да гледаме Арда -  ЦСКА 1948, които ще спорят за място на 1/2-финалите за Купата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички