Черно море си свърши работата на "Тича" и взе важни три точки срещу Локомотив София


Черно море си свърши работата на "Тича" и взе важни три точки срещу Локомотив София
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

748 0

Черно море не допусна да бъде изненадан у дома и успя да победи Локомотив София. Срещата от 16-ия кръг на родната Първа лига завърши при резултат 2:1 за "моряците" на стадион "Тича" във Варна. Мади Кета от отбора на домакините се отчете с гол и асистенция, а Георги Георгиев пък спаси редица положения под рамката

Резултатът във Варна бе открит от домакините в 31-ата минута. Мади Кета се възползва от грешка при изнасянето на топката на "железничарите", отне кълбото навлезе в противниковото наказателно поле и реализира за 1:0.

Локомотив София излезе по-мотивиран през втората част и закономерно изравни резултата в 57'. Селсо Рапосо получи хубав пас от фланга и успя да направи 1:1 с глава от непосредствена близост. 

В 74' обаче домакините върнаха аванса си. Мади Кета намери Васил Панайотов на фланга, а той с много елегантен удар и помощ от рикошет успя да върне преднината на "моряците" и да оформи крайното 2:1.

Така Черно море вече е пети във временното класиране на Първа лига с актив от 28 точки, а Локомотив София е на осмата позиция с 25 пункта. В сряда (2 ноември) Черно море посреща Левски, а Локомотив София излиза срещу ЦСКА в столично дерби в неделя (6 ноември).

Черно море също излезе с жалба срещу българските съдии и Виктор Кашай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички