ВИДЕО: Черно море е поредният клуб от Първа лига, който излезе с жалба от българските съдии и Касай


ВИДЕО: Черно море е поредният клуб от Първа лига, който излезе с жалба от българските съдии и Касай
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

857 0

Черно море е поредният клуб от Първа лига, който излезе с нападки и съмнение в тенденциозни отсъждания спрямо българското съдийство. Жалбата на "моряците" е свързана с дербито срещу Спартак Варна, в което гостите имаха претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле.

Като пример за това, ръководството на отбора от Варна дава две срещи - тази срещу Спартак и предишна такава срещу Лудогорец, като съпоставка с нея. Варненци твърдят, че при 2 наглед идентични ситуации се отсъждат 2 различни неща, което поражда съмнения.

Ето какво написаха от Черно море в социалните мрежи:

"Любопитен и абсолютно неясен е критерият на съдията Георги Димитров за игра с ръка в наказателното поле. Публикуваме две ситуации в пеналта от два различни двубоя на Черно море, в които Димитров с помощта на системата ВАР взима две коренно различни решения. В едната ситуация футболист на "моряците" скача за висока топка в наказателното поле, с гръб към топката, която го лизва през ръката след удар от 30 - 40 сантиметра. Самата ситуация трудно може да се види в реално време, но Димитров демонстрира зорък поглед на повторенията и на забавен каданс, и отсъжда дузпа.

При ситуацията на мача със Спартак Петър Босанчич стреля по посока на вратата, топката се спира в ръката на стоящия с лице към нея и на разстояние поне 4 метра Никола Борисов. Георги Димитров, който отговаря за ВАР в тази среща, е категоричен, че дузпа няма и затова не изпраща Радослав Гидженов да види и прецени сам ситуацията на мониторите.

Тук изниква въпросът, който искаме да зададем към шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай, след като дава високи оценки на този рефер за работата му на варненското дерби - наясно ли е с критерия на Димитров кога има дузпа за игра с ръка в наказателното поле, или за пореден път се потвърждава, че решенията му се вземат на базата на имената на отборите"?

Ето как, противно на всички твърдения у нас, шефът на българските съдии похвали ВАР системата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички