Борислав Михайлов „защити“ съдиите и отсече: Касай явно пречи на някого


Борислав Михайлов „защити“ съдиите и отсече: Касай явно пречи на някого
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1092 0

Президентът на БФС  Борислав Михайлов бе причакан от представители на медиите след официалната церемония по откриването на новия тренировъчен миникомплекс по футбол в град Аксаково. Инвестицията е за 700 000 лева.

КОЯ ПОДОБНА ИНВЕСТИЦИЯ У НАС Е ТЯ

Много се радвам, защото това е  хубаво е за всички деца. Футболният съюз продължава да инвестира чрез програмите на УЕФА и ФИФА, това е много важно за спортната инфраструктура и най-вече футболната“, изтъкна Михайлов относно партньорството между родната централа с европейската и световна централа по това направление.

Може би това е 20-ата инвестиция от подобен мащаб. Правили сме и много малки игрища, но това е едно от големите. Благодарение на кметовете е това, те контактуват с нас, дават земята, ние инвестираме и остава в тяхна полза. Важно условие е да има инфраструктура и да се развиват децата“, продължи с разясненията шефът на родния футбол.

ИМА ЛИ ПАРИ ЗА ГОЛЯМ СТАДИОН?

Това са чисти пари на БФС, не от бюджета, а от програми на УЕФА и ФИФА. Няма такива пари за голям стадион. Голям стадион трябва да го направи държавата”, отсече Михайлов за възможностите да се построи цялостно футболно съоръжение.

НАПАДКИТЕ ПО АДРЕС НА КАСАЙ

Шефът на българския футбол не подмина и темата със съдийството по родните терени и критиките по адрес на шефа на Съдийската комисия Виктор Касай.

Всички гледате и други първенства, турнири и така нататък. Навсякъде има грешки.  БФС инвестира над 20 млн. евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен човек, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема“,  коментира той непрестанните критики по адрес на съдийството  и в частност шефа на родните съдии Виктор Касай.

„Той е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаваквал с неговото привличане, но призовавам към повече търпение”, продължи Михайлов по темата с нападките срещу унгареца.

Припомняме, че преди дни тръгна истинска вълна от недоволство срещу Виктор Касай. Един клуб дори подкани останалите да поискат оставката му.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички