Борислав Михайлов призна: Случаят с Левски е обиден за мен, това е моят роден клуб


Борислав Михайлов призна: Случаят с Левски е обиден за мен, това е моят роден клуб
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

2880 0

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, даде интервю пред "Gong", в което коментира декларацията на Левски, с която "синият" клуб реално свали доверието си от бившия си вратар в края на месец септември.

Михайлов заяви пред изданието, че първоначално си е помислил, че става въпрос за шега и изтъкна факта, че изявлението не е било подписано от нито един конкретен човек от ръководството на 26-кратните шампиони:

"Знаете ли, в първия момент реших, че е шега. Това изявление не беше подписано от конкретен човек от ръководството на Левски, било той собственик, президент, изпълнителен директор или старши треньор. За мен подобни действия единствено дестабилизират футбола ни - днес Левски решава, че няма да се съобрази с дадено наказание, утре може да е някой друг. Нямаме право да позволяваме подобен тревожен прецедент - в крайна сметка БФС е регулаторен орган, а членовете му, участващи в първенствата и турнирите, трябва да се съобразяват с нормативните документи и правилата. Нещо повече – агресията на стадиона е нещо много опасно, което в никакъв случай не трябва да бъде подминавано с лека ръка, неглижирано, най-малкото пък - поощрявано".

Шефът на БФС коментира и дали решението на Апелативната комисия да смекчи наказанието на Левски е било проява на слабост: "Вижте - комисиите към БФС са напълно независими и са съставени от изключителни експерти в съответните области; хора с огромен опит и обществен авторитет, със сериозни позиции извън футбола. В този смисъл няма как да се смята, че аз или който и да било от ръководството на БФС влияе или може да повлияе на тези личности и техните решения".

"БФС се съобразява с всички свои членове, тъй като те изграждат съюза, а ние работим за тях. Това обаче в никакъв случай не значи, че БФС се огъва пред някого, особено когато става дума за заплахи и закани за неподчинение и неспазване на правилата. За всички трябва да е ясно, че следваме устава и нормативните си документи - така ще бъде и занапред, те винаги са важали и важат за всички".

В края на коментара си по темата "Левски", Михайлов бе запитан и дали у него е останала горчилка след всичко случило се, а той отговори, че вече е претръпнал, но уточни, че "случаят с Левски е обиден лично за мен, тъй като това е моят роден клуб":

"От доста време съм начело на футбола в страната, отговорен съм за всички клубове и съм правил всичко по силите си да помагам и разрешавам проблемите им. Претръпнал съм и знам, че няма ненаказано добро. Случаят с Левски обаче е обиден лично за мен, тъй като това е моят роден клуб, това е клубът на баща ми, сина ми, брат ми. С това приключвам темата".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Чудо на чудесата! Случи се нещо рядко срещано след заседание на Дисциплинарната комисия към БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички