Борислав Михайлов с конкретно действие за бърз Конгрес, очакват се масови оставки в БФС


Борислав Михайлов с конкретно действие за бърз Конгрес, очакват се масови оставки в БФС
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

14430 0

В Българския футболен съюз са се задействали преди свикването на следвaщия Изпълком, който е след два дни - на 6 декември. Поне така бе обявено, когато Борислав Михайлов подаде своята оставка като президент.

Конкретно действие от Михайлов

Дългогодишният шеф на родния футбол е издал пълномощно на Михаил Касабов за президентския пост, за да се спазят всички срокове и до 15-и март да бъде свикан Конгрес за нов шеф на БФС, информира "24 часа". По този начин се избягва изчакването на вписването на промяната в Търговския регистър.

На 6-и декември трябва да се съберат два състава на изпълкома - вписаният и този от общото събрание преди 2,5 години, за да се избере окончателно дата, място и дневен ред н. Първа точка е ясна - гласуване на оставката на Михайлов, защото тя може да бъде приета само и единствено от Конгрес, както гласи Уставът на БФС. Изпълкомът само я представя на делегатите. Такова уточнение направи Борислав Попов на пресконференцията преди няколко седмици.

Конгресът най-вероятно ще се състои в столичен хотел, където залата покрива всички изисквания за подобна сбирка. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви, че трябва да се съберат 540 клуба.

Очакват се масови оставки

Очаква се масово напускане на служители на БФС през следващите дни, след като стана ясно, че Михайлов не смята да се кандидатира за нов мандат. Някои предизвестия се очаква да бъдат пуснати още днес (понеделник).

Както е известно, това не е първият път, в който легендарният вратар се оттегля от поста си. Първият бе след тежката загуба от Англия през 2019 година. Тогава ги помолил да останат, за да върви работата. Сега обаче всичко е променено и е заявил всеки да прави, каквото прецени. А само преди дни, напълно очаквано, Димитър Бербатов потвърди, че ще се кандидатира за президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички