Борислав Михайлов: Помагал съм на ЦСКА многократно пред УЕФА, не съм обиден на феновете


Борислав Михайлов: Помагал съм на ЦСКА многократно пред УЕФА, не съм обиден на феновете
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1523 0

Настоящият президент на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, даде интервю пред "Блиц", в което говори за актуалните теми в българския футбол. В началото шефът на родната централа заяви, че не вижда много скандали: 

"Аз не виждам толкова скандали в българския футбол. Това, че на някой мач, както каза и президентът на Локомотив София Иван Василев, феновете са по-темпераментни, е нещо нормално. Търсенето на проблеми извън футбола, например в съдии, охрана и публика не е толкова важно. Според мен няма нищо общо между скандалите в политиката и тези във футбола. Това са две коренно различни неща. Дори и да има някакви моментни съвпадения, те не са пример, който се отнася от едната сфера към другата", започна коментара си той.

За извънредния Конгрес в БФС на 12 октомври в условията на пандемия:

"Нормално провеждане на конгрес в такава ситуация е много трудно да се каже. Това е въпрос на организация. БФС е най-голямата спортна организация с над 550 делегати, отделно на конгреса ще присъстват гости и администрация. Ще направим провеждането на конгреса най-вече здравословно за участниците, въпреки че това не е от нашата компетенция. Но така или иначе, към момента заповедта на здравния министър забранява събиране на повече от 30 души в закрити помещения, но има и друга заповед, която дава възможност за провеждане на мероприятия, но с множество изисквания. Ще организираме конгреса и ще изпълним задължението си по закон", категоричен бе Михайлов.

За Димитър Бербатов и отношението му към ЦСКА:

"Нормално е ЦСКА да издигне кандидатурата на Бербатов. Но отношението на феновете към нито един президент на клуб, особено към мен, не е нормално, защото аз съм помагал на ЦСКА многократно пред УЕФА, както съм го правил и за други отбори. Каквото и да правят феновете, това няма нищо общо с конгреса. Не съм обиден на феновете на ЦСКА. Всеки има право да поддържа когото си поиска, но не по този начин. В много други държави никой не се занимава с президента на футболния съюз и дори не му знаят имената. Тук в България болните проблеми се пренасят върху здравата глава".

"В никакъв случай отношението на привържениците няма да промени моето към "червените". Аз винаги съм уважавал ЦСКА. Гледал съм много мачове на ЦСКА, имам много приятели от клуба, дори и роднини. Приятели сме с големи футболисти като Джони Велинов, Емо Костадинов и много други. По никакъв начин няма да променя отношение си към ЦСКА. Такова е времето, такива са отношенията между хората. В България отношението на феновете е различно към определен вид ръководители и тяхното ниво", заяви Боби Михайлов.

За чужденците в Първа лига и юношите на клубовете:

"Професионалните клубове са акционерни дружества със собствен бюджет, ръководство и цели. Ние сме се опитвали по много начини да ги накараме да използват повече българи. Настоявахме поне двама млади българи да започват мачовете, а те ги сменяха още в първите минути. България е в Европейския съюз и няма как използването на чужденци в нашите клубове да бъде забранено, защото всеки отбор може да играе дори с 11 румънци. И това няма да бъде нарушение в нито една държава от ЕС. Всеки клуб решава колко чужденци ще използва. Но виждате един отбор като Славия се представя на много високо ниво предимно с български момчета. Това е добър пример. Левски и Локомотив София също дават шанс на много българи. Това е бъдещето. За да има повече фенове на мачовете, ще е по-добре да виждат в игра повече юноши на техните клубове. Но всичко зависи от качеството на играчите и целите на самия клуб", завърши интервюто си Борислав Михайлов.

Наскоро той коментира и какви са отношенията му с Любослав Пенев - прочетете тук мнението му!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Спортът в цифри

Футболните рекорди, които могат да бъдат поставени през 2023 година

2023 година вече започна и обещава да бъде доста интересна. Годината може да бъде и запомняща се за футболисти...

Реклама
Най-четени новини

виж всички