Бойко Борисов разпореди да се отворят стадионите за публика


Бойко Борисов разпореди да се отворят стадионите за публика
Снимка: БГНЕС

4747 0

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да се отворят футболните стадиони за публика при спазване на всички противоепидемични мерки, научи SportLive. До часове министерството на здравеопазването ще изготви нова заповед, с която да разреши на феновете отново да посещават футболните мачове от Първа лига.

По разпореждане на министър-председателя спортният и здравният министри Красен Кралев и Костадин Ангелов са провели консултация, на която е било взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито.

Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).

В последните 24 часа привържениците на ЦСКА, Ботев (Враца) и Левски призоваха правителството да отвори стадионите за старта на предстоящия сезон. От "Сектор Г" поставиха ултиматум на Борисов, за да пусне феновете по стадионите. НКП на Левски пък призова за отваряне на поне 30% от капацитета на съоръженията.

Спортният министър Красен Кралев коментира по-рано днес, че отварянето на стадионите зависи изцяло от фенклубовете и тяхната готовност да спазват правилата. Според Кралев "обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития" и трябва да има гаранции от спортните федерации, че ще се спазват противоепидемичните мерки.

А каква е била причината за допускането на повече хора на финала за Купата на България и защо след това бяха затворени стадионите - четете в този материал.

*Заповедта може да видите ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички