Дело, което може да разори ЦСКА, ще се гледа този месец в Лозана


Дело, което може да разори ЦСКА, ще се гледа този месец в Лозана

6189 0

Сериозни притеснения у ръководството на ЦСКА поражда дело, което ще се гледа от Арбитражния спортен съд в Лозана на 25 август. Става дума за делото "Сивард Спрокел срещу ЦСКА", от изхода на което зависят много неща на "Българска армия", пише "Меридиан мач".

Холандският защитник бе за кратко в ЦСКА през сезон 2012/13, но успя да осъди клуба във ФИФА да му плати сумата от 167 000 евро като финансово обезщетение за заплатите, които му дължи фалиралият ЦСКА от онзи период. Адвокатите на холандеца държат ЦСКА да бъде признат за наследник на фалиралото дружество, тъй като използва името, цветовете, стадиона и претендира за всички отличия на изчезналия клуб. Защитата на ЦСКА се базира на тезата, че клубът е наследник на Литекс.

Ако Арбитражният съд потвърди решението на ФИФА, то това ще даде ход на още ред финансови искове на бивши играчи на ЦСКА, които ще търсят парите си от сегашния клуб, който играе на "Армията". Сред тези футболисти са любимецът на Сектор Г Жуниор Мораеш, Тасио, Марсиньо, Жереми Родригес, Илиас Кириакидис, Сержиньо, Антонио Нилсон, Александър Пакурар, Орелиен Йоаким, Жуан Фелипе, Якуб Дивиш, Кристиан Супусепа, Сендриньо Мисиджан и други. Всички са носили червената фланелка между 2011 и 2014 година. Техни искове могат да измъкнат колосални суми от касата на ЦСКА. Неотдавна клубът загуби едно дело във ФИФА (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички