НКП на Левски поиска отварянето на поне 30% от капацитета на стадионите у нас


НКП на Левски поиска отварянето на поне 30% от капацитета на стадионите у нас
Снимка: БГНЕС

734 0

От Националния клуб на привържениците на Левски призоваха отговорните фактори да отворят стадионите у нас поне на 30% през новия сезон, който започва след броени дни. В обръщение към министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, Националния оперативен щаб и Българския футболен съюз организираните фенове пишат, че настояват да се определят санкции за онези клубове, чиито фенове не спазват предписанията, но да не се пречи на тези, които ги спазват.

Така тази част от "сините" фенове се присъедини към искането на фенове на ЦСКА и на Ботев (Враца) за отварянето на стадионите у нас. И трите групи привърженици изтъкват, че в момента нощните заведения работят "под пълна пара", а футболът остава на закрито. Ето цялото обръщение на НКП:

До г-н Красен Кралев, г-н Костадин Ангелов , НОЩ и БФС!

НКП на Левски настояваме:

Да бъдат отворени стадионите за предстоящите мачове от първенството. Нека това стане чрез нужните ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки.

Ние показахме нагледно, че при добро желание правилата могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за пример от страна на много европейски медии, които за разлика от много родни не обслужват интереси.

Държим да бъдат отворени поне на 30 % стадионите в България. За нашия клуб е от изключително значение да генерерира приходи от билети и абонаментни карти, защото след ликвидирането на спонсорите, само почитателите на Левски издържат любимия си отбор.

Надяваме се, че здравият разум ще надделее, а той казва, че стадионите са далеч по-безопасни от дискотеките и баровете, които работят под пълна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-важен от футбола и спорта. Така ли е???

Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи.

Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички