БФС стана част от благородна инициатива на УНИЦЕФ България в подкрепа на децата


БФС стана част от благородна инициатива на УНИЦЕФ България в подкрепа на децата
Снимка: БГНЕС

930 0

Българският футболен съюз стана част от благородна инициатива на УНИЦЕФ България. Централата се обяви в подкрепа на кампания, целяща по-добро бъдеще на децата чрез право на грижа, образование и закрила.

Представители на идеята у нас са известната актриса Елена Петрова и популярният музикант Владимир Ампов-Графа. Тя ще даде старт на нова 5-годишна програма с цел организация инициативата, стартираща през 2023 г.

Ето какво съобщиха от БФС на своя уебсайт:

"Българският футболен съюз подкрепя инициативата на УНИЦЕФ България за по-добро бъдеще на децата и правото им на грижа, образование и закрила от насилие. Кампанията под надслов „Подкрепи отбора на бъдещето - децата“ стартира броени дни преди началото на Световното първенство в Катар, както и в навечерието на Световния ден на детето, 20 ноември.

„Без значение коя нация подкрепяме на Мондиала, в свят, който е по-разделен от всякога, футболът има силата да обединява. Когато става въпрос за правата на децата, може да има само един отбор. Това е отборът, зад който всички трябва да застанем – Децата. Всяко дете има право на грижа, образование и закрила от насилие и дискриминация“, е глобаното послание на УНИЦЕФ по случай Световния ден на детето, който тази година съвпада със старта на Мондиал 2022 в Катар.

Лица на кампанията в България са двама от националните посланици на УНИЦЕФ – актрисата Елена Петрова и музикантът Владимир Ампов-Графа.

С тази кампания УНИЦЕФ насочва вниманието на обществото върху три ключови теми – ранно детско развитие, качествено приобщаващо образование за децата с увреждания и специални потребности и закрила от насилие за всяко дете. Те ще бъдат сред основните приоритети на Детския фонд на ООН при новата 5-годишна програма на организацията за България, която започва от 2023 г", написаха от централата.

Още информация относно кампанията можете да откриете тук, както и в социалните профили на УНИЦЕФ България и Българския футболен съюз.

Ето как от БФС обмислиха подобрения в българското съдийство


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички