Босът на Славия за родното съдийство: Много са ощетени, много са поощрени


Босът на Славия за родното съдийство: Много са ощетени, много са поощрени
Снимка: Lap.bg

933 0

Членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов разкритикува съдийството в родната Първа лига. Той призна, че в първенството ни има "ощетени" и "поощрени" от съдиите отбори.

"Едни и същи са облагодетелстваните отбори. Тези, които най-много пискат. Не казвам, че отборът на Славия е ощетен повече от други. Много са ощетени, а много са поощрени. Последните два мача на Славия ги свири Кабаков, другият - този от Шумен – Станислав Тодоров. Двама опитни съдии. Измислени рефери се слагат на мачове, където предварително се знае, че съдията ще ощети единия отбор", коментира Стефанов на пресконференция.

"Не е нужно шефът на съдиите да е непременно голямо име. Имахме преди време човек от Франция с голям опит – Марк Бата, който също не промени нищо. Не може да накажат един съдия с три-четири или пет месеца и на следващия мач да е на ВАР. Получава се разминаване. Съдията отсъдил едно, ВАР казал друго и се получава това", продължи той.

"Наказваш ли един съдия, го наказваш наистина, за да помни и не го пращаш навън да е ВАР или тук да е ВАР, а изобщо го няма сред съдиите. Ние какво правим при нас? Зариваме си главата в пясъка като щрауса. Имаше много наши шефове на съдиите, които бяха въвели ред. Дори тогава нямаше и ВАР", завърши президентът на Славия. А ето какво култово обещание даде Стефанов преди мача с Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички