БФС одобри 57 нови клуба, поема разходите по възстановяването на Чочев


БФС одобри 57 нови клуба, поема разходите по възстановяването на Чочев
Снимка: БГНЕС

1248 0

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз проведе редовно заседание в централата на БФС в Национална футболна база "Бояна". На нея членовете на ръководния орган приеха решенията, взети на предишното заседание на Изпълкома, както и това на Изпълнителното бюро на 10 януари т.г.

Прието бе предложението Българският футболен съюз да организира турнири за деца между 10 и 12-годишна възраст във всички области, като общият брой на състезанията ще е 30, а разходите по организацията, провеждането и закупуването на екипировка и спортни пособия ще бъдат осигурени от бюджета на БФС.

Членовете на ИК бяха запознати с работата на експертната комисия, натоварена с проекта за въвеждане на системата VAR в Първа професионална лига и развитието на процедурите по имплементирането й, включително постъпилите оферти, календар и етапи на подготовка по обучението на съдиите за работа с нововъведението.

Прието беше и предложението за Наредба на национално клубно лицензиране за женски отбори за участие в Шампионска лига, като в нея са запазени основните принципи и органи на лицензирането, което ще се извършва от действащите Лицензионна и Апелативна комисия по лицензирането. 57 клуба бяха одобрени за членове на БФС, като те няма да имат право на глас на Общото събрание, насрочено за 7 юни т.г.

Членовете на Изпълнителния комитет също така одобриха създаването на специална комисия за избор на официалната топка, с която ще се играят двубоите от Първа лига през сезон 2020/21. ИК единодушно прие Българският футболен съюз да поеме разходите по възстановителното лечение в Барселона на полузащитника на националния отбор Ивайло Чочев, получил тежка контузия по време на европейската квалификация срещу Черна гора преди година.

Междувременно собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома Кирил Домусчиев изрази увереност за въвеждането на системата у нас, като направи и изказване за предстоящия мач срещу Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички