В БФС разглеждат три оферти за ВАР


В БФС разглеждат три оферти за ВАР
Снимка: Getty Images/Gulliver

2302 0

В Българския футболен съюз има три постъпили оферти за въвеждането на ВАР (Видео асистен арбитър) в Първа лига. Това стана ясно след проведеното днес заседание на Изпълкома, което бе за обсъждане за мерките по въвеждането на ВАР.

"Има три постъпили оферти за ВАР, като тепърва ще се говори за развитието и обучението на съдиите. Трябва първо да бъдат обучени съдиите, когато вече има финална оферта, тя най-вероятно ще бъде приета и ще може да се премине напред", заяви Христо Запрянов, директорът на "Връзки с обществеността" към футболната ни централа.

"Не мога да кажа параметри, те са от компетенцията на комисията, която отговаря за ВАР. Доколкото аз съм запознат - с минимални за клубовете разходи, няма да има никакви проблеми да бъде въведена системата по всички стадиони у нас. Предстоят и разговори с клубовете", допълни още той.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че до края на април трябва да има подписан договор с една от тези фирми. "Рано е да се каже дали ще е от началото на другия сезон, но нашето желание е да въведем системата поне за плейофите".

Междувременно собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома Кирил Домусчиев изрази увереност за въвеждането на системата у нас, като направи и изказване за предстоящия мач срещу Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички