Бербатов алармира: БФС се готви да изключи десетки футболни клубове


Бербатов алармира: БФС се готви да изключи десетки футболни клубове
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

1672 0

Българският футболен съюз се подготвя да констатира отпадането и дори да изключи десетки футболни клубове, алармира кандидатът за президент на футболната централа Димитър Бербатов. Любопитното е, че клубовете, които може да бъдат изключени, са подкрепили кандидатурата на Бербатов по един или друг начин.

"Преди няколко седмици съобщихме, че в стремежа си Борислав Михайлов да си осигури предимство пред Димитър Бербатов на предстоящия изборен конгрес, БФС се подготвя да констатира отпадането и дори да изключи десетки футболни клубове. В отговор по темата на последната си пресконференция Михайлов тържествено заяви, че това са опити за манипулации и клубове няма да бъдат изключвани или да отпаднат", пишат от екипа на Бербатов.

"Днес обаче ставаме свидетели точно на обратното – БФС подготвя да изхвърли огромен брой клубове на предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на 1 март 2022 г. В т. 2 от дневния ред е включен „доклад относно преглед на членството на ФК в БФС“. Интересното е, че тези клубове са заявили подкрепата си за Димитър Бербатов по един или друг начин.

Основен аргумент на хората на Михайлов ще бъде неплащане на членски внос.

Ситуацията в момента е такава, че клубове, желаещи да получат информация за платен членски внос или да го заплатят сега, получават отказ за съдействие от областните ръководства на БФС. В същото време БФС пази в тайна банковата сметка, по която клубовете да внесат членския внос. Стига се до ситуация на прекомерен формализъм, която е несъвместима с административното право.

Ако някой клуб не е платил членския внос навреме, то е защото съответният зонален съвет не е приложил Финансовия правилник на БФС правилно. Т.е. има проблем с упражняването на контрол. БФС не може да вменява собствената си грешка в ущърб на клубовете.

Разполагаме с доказателства. Ще предоставим на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на вътрешните работи всички материали за неправомерните действия на администрацията, ръководена от Борислав Михайлов, и ще настояваме министрите да приложат закона с цялата си строгост", допълват още от екипа на Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички