Димитър Бербатов посочи как и кога би се отказал от идеята да ръководи БФС


Димитър Бербатов посочи как и кога би се отказал от идеята да ръководи БФС
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1805 0

Димитър Бербатов, който е основен конкурент на Борислав Михайлов за президентския пост в БФС, говори пред медиите преди срещата с представители на клубове от София и София-област. Той призна, че няма да спре да се откаже и да спре, докато не бъде проведен честен конгрес.

"Това е втора обиколка, която правим. Това е нещо напълно нормално. Интересното е, че само ние правим такова нещо и представяме идеите си. Когато искаш да си президент на БФС, трябва да обиколиш, да се срещнеш с хората. Представяме пред клубовете програмата, която сме изготвили. Изслушваме клубовете и техните предложения.

Мисля, че позитивизмът го имаше и преди. След края на последния Конгрес клубовете видяха, че трябва още по-голям позитивизъм и воля за промяна. Доволен съм от нещата, които се случват до момента и затова продължаваме обиколките. Дано на предстоящия Конгрес нещата да се нормализират" - започна Бербатов.

"БФС все още не е изготвил правила за провеждането на Конгреса. Днес се е събрало бюро, което е решило как ще премине Конгреса, но правилата още не са обявени. Всичко е потайно. За да могат клубовете да излъчат делегати, им трябва време. Те ще имат 3 дни, за да свикат УС и да излъчат кандидат. Защо се прави това така? Това можеше да се случи отдавна и да се избегнат тези врътки. Затова призовавам министъра на спорта да направи проверка на БФС до 2 март, за да види дали документите са подадени навреме и да няма машинации.

Подписката е внесена в съда. Тя е за да се запази интереса на клубовете. Подписката е в съда, но БФС използваше натиск и събраха контраделкарации. Съдията може да вземе решение, че Конгрес ще има по този дневен ред. Ако този Конгрес бъде опорочен пак, съдията може да вземе решение да назначи нов такъв. Трябва всеки кандидат президент да има представител в различните комисии, както и там където се броят бюлетини, а не тези хора да се спускат от БФС. От Конгрес на Конгрес на всички им писва, но това са важни неща. Докато не се проведе Конгрес по правилния и честен начин, отказване няма.

Готвим се за всякакви варианти. Опитваме се да сме готови за всичко. Винаги може да има мини. Има въжмост някои клубове да не бъдат допуснати до Конгреса, ако не са си платили членския внос. Затова ги призовавам да го направят възможно най-скоро.

Ще бъде незаконно Конгресът на 18 март да не е изборен. Ние спечелихме и последния Конгрес, не загубихме. Винаги съм вярвал в екипа ми. Вярвам и във възможностите си. Обществеността е настроена за промяна и това ни дава надежда, че нещата ще се случат" - сподели още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички