Атанас Фурнаджиев: Няма смисъл от срещи, докато няма яснота за край на карантината


Атанас Фурнаджиев: Няма смисъл от срещи, докато няма яснота за край на карантината
Снимка: БГНЕС

1108 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев, коментира моментната ситуация с футбола в Първа лига, който е възпрепятстван от разпространението на коронавируса. Според него, смисъл от срещи на този момент няма.

"Няма как да се поднови първенството според мен след новото предложение на Министерски съвет. То е до 13-и май и не може да правим планове. Даже по-рано го заявих – каквито и планове да правим, преди да е ясна обстановката с коронавируса, са неуместни. Не виждам смисъл сега от никакви срещи, тъй като не знаем докога ще продължи. Когато имаме яснота за край на карантина, извънредно положение, тогава можем да правим плонове. Сега няма смисъл от срещи" - заяви той пред "Гонг".

"Няма как да стане това. Вижда се, че не се знае кой е заразен. Дори да носи заразата, тестовете са му отрицателни, но той пренася вируса. Представете си, че има един такъв футболист, играе се мачът и се заразят всички. Няма как да стане да се играе футбол по време на извънредно положение" - сподели Фурнаджиев относно шансовете да се играе по време на извънредно положение.

Междувременно, от УЕФА взеха решение баражът за класиране на Европейското първенство по футбол на България срещу Унгария отново да бъде отложен, както и всички турнир под егидата на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички