Обмислят ли в Лудогорец намаляване на заплатите?


Обмислят ли в Лудогорец намаляване на заплатите?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2462 0

Наставникът на Лудогорец Павел Върба не пожела да коментира дали в клуба ще се стигне до намаляване на заплатите, както е в много други клубове, включително и български.

"Не ми се иска да коментирам тази тема. По принцип това се говори с лидерите на клубовете. Някои ще искат да запазят повече играчи, ако се доиграят европейските клубни турнири. Някои може да намалят съства. Други ще намалят заплатите. Нямам идея как ще се държи всеки клуб", заяви Върба за sport.cz.

Ситуацията е трудна, разбира се. Има разлика, когато намалят заплатите на Байерн или на някой от малките клубове. В Чехия, с изключение на четири клуба, играчите не получават достатъчно заплати, за да кажат: "Ще ви намалим четиридесет процента". Всеки би искал да играе, защото в повечето отбори има и много бонуси. Например, ако спечелите, можете да спечелите още двеста процента от основната си заплата, която може да не е толкова висока. Ако не се играе, играчите са особено недоволни, но отново не мога да преценя положението на клубовете. Разбирам ги, те искат да работят. Решението как да действаме зависи от тях", допълни още той. А какво сподели относно тренировъчния процес и как се следи той в Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички