Върба: Следим играчите по сателит, първенството ще завърши


Върба: Следим играчите по сателит, първенството ще завърши
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2039 0

Наставникът на Лудогорец Павел Върба говори пред чешкото издание sport.cz относно ситуацията в България и как в момента играчите поддържат формата си, въпреки че Първа лига е спряна.

"Първенствата в Европа спряха, така че сме в същото положение като клубовете в Чехия. Играчите тренират индивидуално, те имат планове за няколко дни. Чакаме местните власти да решат какво ще е позволено и какво не. Тази седмица не можем да се върнем към групови тренировки Ще видим", заяви той.

"Планът за играчите е създаден след консултация с фитнес треньора на тима. Момчетата знаят какво да правят. Не сме като Байерн да използваме телевизия и да гледаме треньор, който ги тренира. Но имаме спортни тестери и подобни неща, които са нормални в Чехия. Данните на играчите от тренировките минават през сателит, така че те са под контрол. Това не е подготовка, а режим на поддръжка", допълни още той. 

Според него обаче преди подновяването на шампионатите играчите ще имат нужда от поне две седмици, за да възвърнат част от формата си. "След три дни тренировки заедно, не е възможно да излезе в мач след това, както някои смятат. Ще трябва да тренираме заедно поне две седмици. Веднага бихме включили топки в тренировките. Тичането в продължение на три седмици не е оптимално".

"По план след това трябва да се изиграят още десет мача (от първата шестица). Освен това някои отбори продължават и в турнира за Купата на България. Не знам как всички тези срещи ще бъдат вместени във времето. Единственото, за което съм твърдо убеден, е, че първенството ще завърши. Може би няма да бъде в този формат, а ще се търси друг вариант, но е нормално извънредната ситуация да доведе до извънрдено решение", каза в заключение Върба, като посочи Левски и ЦСКА като най-големите съперници.

Собственикът на разградчани Кирил Домусчиев бе заразен с коронавирус, но наскоро сподели, че се е излекувал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички