Валери Божинов по италиански: Защо футболистът смята, че е различен от българина?


Валери Божинов по италиански: Защо футболистът смята, че е различен от българина?
Снимка: Getty Images/Guliver

4935 0

Българският нападател Валери Божинов, който в момента е свободен агент, сподели, че иска да завърши кариерата си там, където тя започна - в Италия, в Лече. Бившата звезда на Ювентус, Фиорентина и други клубове на Ботуша, заяви, че се чувства италианец и мисли различно от хората, които живеят в България. Запитан дали се надява да се върне в някой от клубовете, в които е играл в Италия, Божинов заяви:

"Това е трудно, защото, когато напускате италианския футбол, излизате от фокус. Всеки търси млади хора с надеждата да успее да ги продаде и да спечели пари. Така е честно. Бях млад, когато пристигнах в Италия, която считам за свой втори дом. Чувствам се като италианец. Учих в Лече като дете. Днес мисля по различен начин от хората, които живеят в България. Много съм благодарен на Италия", заяви българинът, цитиран от ilposticipo.it.

"На 33 години изживявам момент на пълна зрялост. Днес бих искал да съм на 20, но не е възможно. Искам да завърша кариерата си в Лече, където я започнах. Не знам дали ще се случи, но в живота никога не знаеш. Станах играч благодарение на Земан. Бих искал да се върна в Италия, но не на всяка цена. Трябва да има проект, мечтая за отбор във футбола, който да ме съживи, управляван от някого, който вярва в мен. Не е лесно, но докато има надежда, трябва да повярвам", допълва бившата звезда. А в кой друг голям клуб в Италия е можел да играе Божинов и защо трансферът се е провалил вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички