Божинов разказа как чилиец провалил трансфера му в Интер през 2006-а


Божинов разказа как чилиец провалил трансфера му в Интер през 2006-а
Снимка: Instagram

3653 0

Любопитна история от своето минало разказа Валери Божинов пред италианска медия. Оказа се, че нападателят, който в Италия игра за Ювентус, Фиорентина, Парма, Лече и Тернана, е бил пред трансфер в миланския гранд Интер. Това е било по времето, когато българинът играеше във Флоренция - 2006 година.

"Един ден си бях у дома във Флоренция и си почивах. Внезапно някой ми звънна и аз отговорих, представиха ми се като Марко Бранка, тогавашният спортен директор на Интер. Затворих. Мислех, че е някаква шега. Бранка ми позвъни отново, но аз затворих. Тогава моят адвокат Джери Паломба и Ромуалдо Корвино ми казаха, че трябва да отговоря, че наистина Бранка ме търси. Тогава спортният директор на Интер ми се обади отново, за да ме пита дали искам да играя в Милано, веднага казах "да". Следващият уикенд имаше мач Фиорентина - Киево, мачът бе в Перуджа. Бранка ме посъветва да не бъркам и да бъда спокоен, защото в края на мача щяхме да финализираме трансфера ми в Интер", разказа Божинов, цитиран от ilposticipo.it.

"Прандели ми беше казал, че не знае дали ще играя, не беше решил дали да заложи на мен, или на Хименес, който току-що бе пристигнал във Фиорентина. В деня на мача сутринта Прандели обяви, че ще играе Хименес. Ядосах се и се изнервих. Президентът ме помоли за обяснение. Казах му, че не искам да говоря за това, защото бях много ядосан. Каза ми да бъда спокоен, защото има толкова много мачове, в които можех да играя. След завръщането ни във Флоренция Корвино ми се обади да ме пита какво съм направил. Клубът реши да ме извади от състава и аз не отидох в Интер. Бранка също ми се обади, за да пита какво се е случило. Останах извън състава две седмици, след което отново ме повикаха и бях титуляр на мача Фиорентина - Интер, завършил с 2:1. Следващото лято преминах в Юве в замяна на Муту", допълни нападателят. А защо, според самия играч, той е провалил таланта си вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички