Уличиха в подмяна на истината фирмата, провела полиграфа на изгонените от Черно море


Уличиха в подмяна на истината фирмата, провела полиграфа на изгонените от Черно море
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

16125 0

Миналият сезон в Първа професионална лига приключи с голям скандал, който обаче през последния месец не претърпя абсолютно никакво развитие. На 24 май бяха последните двубои за първите три отбора в класирането на шампионата, като в последния кръг се реши и битката между Лудогорец и ЦСКА. Часове преди двубоите се появи новината, че Черно море ще излезе срещу разградчани с голяма част от титулярите си.

Това никак не се хареса на "червените" фенове, които съзряха, че това е умишлено с цел Лудогорец отново да е шампион. Малко след това обаче стана ясно, че "моряците" няма да разчитат на голяма част от титулярите си не само във въпросния двубой, а и за в бъдеще. Клубът от Варна изгони капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов. Причината - обвинение за симулативна игра в двубой срещу ЦСКА по-рано през сезона.

От Черно море дори разкриха, че играчите са минали на детектор на лъжата и отговорите са им били незадоволителни. Няколко дни след първия детектор, през който са минали, обвинението играчи са си направили повторен от фирмата "Детект БГ" ЕООД, който е бил издържан от играчите. Разследване на Нова телевизия показва именно как действа тази фирма и как собственик на полиграф дава отговори по желание на клиенти. Така невярна съпруга се сдобива с документ, че е издържала теста. А това се случва само срещу договорка и 250 лева, казват в разследването.

Мъжът, който злоупотребява с детектора на лъжата, се представя също за детектив, ирисолог, дори маг. Според експерти той е класически измамник, който си играе с човешки съдби. Въпросната скрита камера е от кабинета на Виктор Дончев, собственик на фирма за полиграфски услуги. Именно той бе посочен, че прави и полиграфа на играчите на Черно море.

"От 2016 година, от когато съществува бизнесът му, се е случвало много клиенти или изследвани лица да се оплакват от това, че е фалшифицирал резултати срещу заплащане. В случая той беше посочил на нашия адрес, че се помещава негов офис, каза Ваня Колева от Център за психофизиологични изследвания пред Нова. Припомняме, че от края на февруари тя е собственост на Кирил Домусчиев - повече подробности - може да видите тук.

А какви точно са били въпросите, на които са отговаряли играчите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички