Официално: Собственикът на Лудогорец купува Нова телевизия за 185 млн. евро


Официално: Собственикът на Лудогорец купува Нова телевизия за 185 млн. евро

7858 0

Собственикът на шампиона на България Лудогорец - Кирил Домусчиев, както и неговия брат Георги, официално са подписали сделката за придобиването на медийната група на Нова телевизия. Новосъздадената компания "Адванс Медиа Груп" придобива изцяло Нова телевизия и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“, а общата стойност на сделката е 185 милиона евро, съобщава Economic.bg.

По информация на икономическата медия преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно. Слyжитeлитe нa Hoвa тeлeвизия също са били уведомени за промяната на собствеността.

Инфopмaция e пoтвъpдeнa в пиcмo дo cлyжитeлитe нa "Hoвa тeлeвизия".

За да бъде финализирана сделката е нужно одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, която разполага с 1 месец, за да реши случая. Именно регулаторът осуети придобиването на медийната група от чешкия бизнесмен Петр Келнер, който преди това стана собственик на Telenor.

Утре Лудогорец гостува на Черно море в мач от Първа лига, а един от нападателите на домакините е под въпрос за сблъсъка (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички