ЦСКА надигра, но загуби срещата срещу съперника на Лудогорец в Шампионска лига


ЦСКА надигра, но загуби срещата срещу съперника на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА/cska.bg

9945 0

ЦСКА показа, че Ференцварош не е толкова страшен противник, но въпреки това унгарският шампион, който ще се изправи срещу Лудогорец в Шампионска лига, стигна до трудна победа с 1:0 в контролна среща по време на подготовката на двата тима в Австрия.

Единственият гол беше отбелязан 19 минути преди края на мача, след като Токмак премина през защитата на "червените" като на парад и с отличен удар донесе победата на своя тим. ЦСКА обаче изигра отличен мач и, с изключени на 10 минути през първото полувреме и още толкова през второто, имаше контрол върху случващото се на терена.

"Червените" изпуснаха няколко отлични шанса за гол и се понравиха с отлична тактическа дисциплина, която изневери само при попадението на Ференцварош. В същото време в Лудогорец по всяка вероятност са доволни, че могат да проучат следващия си съперник, и то срещу отбора, който им беше пряк опонент за титлата в Първа лига.

Ето и стартовите 11, на които заложи Добри Митов:

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Николай Бодуров, 3. Жеферсон Телес, 6. Рубен Пинто, 20. Тиаго Родригес, 21. Диего Фабрини, 10. Евандро, 8. Греъм Кери, 22. Али Соу

Как се разви двубоят:

В началото на първото полувреме унгарският тим имаше страхотен шанс да открие резълтата. Варга стреля от пряк свободен удар, но Черниаускас се намеси отлично. Последваха нови силни минути за Ференцварош, но отново Варга и Прискин се отчетоха със сериозни пропуски. 

След сериозния натиск ЦСКА успя да отвърне на удара и от своя страна да изелзе малко по-уверено в нападение. В 17' Дибус спаси чудесен удар на Евандро, а в 23' Али Соу след самостоятелен пробив стреля от дистанция, но топката срещна гредата - късмет за Ференцварош. Малко по-късно отново Евандро внесе напрежение в половината на унгарския шампион, но в последния момент топката му беше избита.

В края на полувремето ЦСКА отново получи шанс да вкара, но Али Соу беше отказан от вратаря, който се прояви с прекрасен рефлекс, избивайки в корнер - 0:0 до почивката.

Веднага след подновяването на играта "червените" пак можеха да стигнат до гол, но Петър Занев беше затворен отлично в наказателното поле точно преди да нанесе удар.

Последва промяна в отбора на унгарците, който заигра много по-добре в следващите минути. Сивич можеше да се разпише в 66', но вратарят на ЦСКА се намеси отлично и спаси вратата си от гол. 5 минути по-късно обаче "червените" капитулираха, след като Токмак получи топката малко след централната линия, проби към наказателното поле почти необезпокояван и с точен удар даде аванс на Ференцварош.

До края на мача ЦСКА имаше две претенции за дузпи и дори можеше да изравни, но Денис Давидов беше париран от вратаря след изпълнение на пряк свободен удар - 0:1 за Ференцварош.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички