Първа лига се завръща, но "трансферите" не спират - "селекция от класа" за елитните отбори


Първа лига се завръща, но "трансферите" не спират - "селекция от класа" за елитните отбори
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив, колаж: Sportlive

9504 0

Един от първите трансфер в българския футбол това лято беше на „Левски“ – привлякоха модерна косачка за трева. По-важното е обаче кои ще са последните попълнения в отборите преди първите мачове! Ето какви безплатни препоръки им даваме. Спокойно – повечето играчи сме ги гледали на клипчета.

Лудогорец

Последните години подигравките, напрежението и изобщо войната между „Левски“ и ЦСКА не са същите като преди. Но пък все по-интересни са отношенията между ЦСКА и „Лудогорец“. Един от поводите „Лудогорец“ да дразни е като събира под байрака си бивши армейски кадри на всякакви нива в клуба. Следващият, когото им предлагаме да вземат на заплата, е Георги Димитров – Джеки. Легендата на ЦСКА си заслужи този трансфер – отдавна се скъсва да критикува отбора и ръководството. Автор е на някои доста талантливи фрази: „Играчите на ЦСКА губят разсъдък, когато стадионът е пълен“ и „Единствено катеричките на Армията може да са от ЦСКА“, но най-вече „Оранжевото прозира!“.

ЦСКА

Честно казано, им трябваше само Денис Макуеге. През миналия сезон ЦСКА беше Моралният шампион (по думите на Стойчо Стоилов). За да затвърдят и през новия шампионат тази титла, а защо не да станат Още по-моралният шампион, е достатъчно да вземат Макуеге, който все пак е единият от настоящите носители на Нобеловата награда за мир! Че кой друг носи по-висок морал, а? (Е, да, де, ако да броим Гриша Ганчев).

Левски

Както всички вече много добре схванахме, господин Хубчев иска да затегне дисциплината в отбора и да няма „хахо-хихи“. Но за да е още по-голям редът, да върнат в отбора Хеан Деса – провалилият се, избухлив, съден от жена си за тормоз, вероятно пушещ, пиещ и какво ли още не. Не за да играе футбол. А за нещо като подвижна Стена на срама – да се разхожда тъжно, небръснат, край тъча на тренировките и да служи за пример – какво става, като не знаеш що е режим и дисциплина. И много важно – в дрипави дрехи, молещ за цигарка. Подозираме, че бедността най-много ще стресне играчите и ще искат да дадат всичко от себе си.

Берое

Откакто Томаш е треньор на „Берое“, най-голямата радост на отбора сякаш са победите над „Левски“. А от последните най-знаменита е онази с 2:1, когато Александър Василев вкара втория гол, като чукна топката с пенис между краката на Полачек. Ако сега беройци искат да надграждат, нека привлекат аржентинеца Мариано Битоло. Той преди две години бе изритан лошо в члена от съотборника си Зозуля и трябвало да му поставят 10 шева. Сигурно мястото вече е зараснало. Та, ако успее да вкара на „Левски“ с опериран пенис, сигурно ще е още по-велико постижение за отбора!

„Ботев“ Пд

Новият треньор Желко Петрович сам си каза, че единственият футболист в отбора от висока класа е Тодор Неделев. И ние сме виждали, че когато Тошко има настроение за игра, разликата е голяма. Така че да побързат и да привлекат в отбора Савина Николова, майсторът зад може би най-вкусния занаятчийски сладолед в България. Че Тошко, без да е хапнал хубав сладолед, няма настроение за игра.

„Етър“

Когато „Етър“ спечели титлата през 1991, а предишните две години беше с бронза, в отбора имаше истински мъже. С мустаци! А сега? Вместо да се мотаят в чакане да пораснат мустаци на сегашните футболисти и треньори, да пазаруват. Ферарио Спасов! Ако откаже – Милко Калайджиев или поне Павел-лъ.

„Черно море“

По-нов модел полиграф.

„Славия“

Венци Стефанов се бие в корема, а понякога успява и в гърдите, че „белите“ са отбора с най-много български футболисти (ъ, ако не броим „Витоша“, „Дунав“, „Верея“ втория полусезон, „Септември“, „Етър“, „Ботев“ Вц) и все млади момчета (ако не броим Гошо Петков, Тасевски, Мицански, Павел Виданов, Галин Иванов първия полусезон, Славчо Шоколаров). Една малка стъпка остава – към национализъм. И ще се привлече доста нова публика! Така че Венци да започва преговори с партиите на патриотите. Чакаме и Кубрат Пулев, загърнат с българското знаме. Продължаваме напред!

„Локомотив“ Пд

Нищо не им трябва – имат си Крушарски. Той е всичко!

„Ботев“ Враца

Валери Божинов го освободиха от „Левски“, после любимата му Биляна Дол го напусна. Но Враца ще го обича винаги. Така че да помисли за някоя футболистка от световното, да не се разсейва Божинката извън терена. Най-добре американка – нали Враца си е Ню Йорк, ще се адаптира бързо.

„Витоша“ Бистрица

Испанецът Дени Готани – свободен агент. Той сега няма работа, понеже забраниха животните в цирковете. Да, Дени е звероукротител. Даже преди 6 години го нападна тигър, но оцеля. „Бистришките тигри“ са по-кротички, така че няма страшно. Да си взима камшика и започва да помага за авторитета на Енгибар Енгибаров.

„Дунав“

Както са го подкарали в Русе, направо да мислят за баражите за оставане в групата и да отмъкнат отсега Коце Ангелов – Лаптопа от „Витоша“ Бистрица, майсторът на оцеляването в ППЛ.

„Царско село“

Царско, ама село. Село, ама царско! Отборът сякаш си има всичко: бащица, братя Миневи по бековете, СПА център. И ако нещо липсва, това са няколко почетни фенове, които да легитимират малко първата част на името. Да е малко повече „царско“, отколкото „село“. Сега, Симеон Сакскобургготски, макар да би бил свободен трансфер, ни се струва, че ще им излезе малко скъпо откъм лични условия. Но едни Влади Ампов – Графа, Лорд Евгени Минчев фон Бул и „Кралица на света 2014“ Виктория Божилова ни се струват възможни трансферни цели.

„Арда“

Ако „Арда“ иска да е новият „Лудогорец“, нека да прави като „Лудогорец“. Така че им препоръчваме веднага да дръпнат Кирил Десподов от „Каляри“, Каранга от Китай и Едвин Джеси от „Далас“.

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички