Мистерия около новото вратарско правило, треньорската школа отрече да го е предлагала

Във вторник от БФС обявиха доста изненадваща промяна в българския футбол, която ще влезе в сила от следващия сезон. А именно, че ще има забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година.

От футболната ни централа информираха, че промяната е приета по предложение на треньорската школа. Нещо, което бе опровергано от члена на треньорската комисия и лектор в треньорската школа Михаил Мадански. "Бях доста изненадан как така се хвърля в пространството една новина без да бъде проверена. После видях, че тя е излязла на официалния сайт на БФС. Фалшивата новина е, че треньорската школа има нещо общо с това предложение. Истинската новина е, че преподавателите в треньорската школа са виновни за сегашното състояние на българския футбол“, коментира Мадански пред Дарик радио.

Коварен жребий за Левски и ЦСКА за Купата, ето всички 1/8-финални двойки

Днес бе изтеглен жребият за 1/8-финалните двойки за Купата на България. Левски и ЦСКА ще имат неприятни съперници още в тази фаза на турнира. "Че...

"Разговарях с другите колеги от треньорската школа и най-вече с г-н Юри Николов не сме обсъждали, не ни е поставян въпрос, не сме правили никакви изследвания, не сме участвали в подобно обсъждане с подобни предложения. Останах изключително изненадан от подобно нещо", добави той.

"Лъчезар Димитров е спортно-технически директор на БФС и директор на треньорската школа. Това са позиции, които в много футболни федерации се съвместяват. Може той в лично качество да е направил някакво предложени, но понеже е в чужбина не може да разговаряме с него. От други източници разбрахме, че той също е останал крайно изненадан и не знае откъде е дошло предложението. С него не успях да разговарям“, допълни още той.

А какво по-рано заяви националният селекционер Красимир Балъков относно концепцията за развитие на българския футбол - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!