Кралев: Държавата помага на всички отбори, влезли във висшия ешелон на българския футбол


Кралев: Държавата помага на всички отбори, влезли във висшия ешелон на българския футбол

371 0

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с изграждане на терени и осветление. "Със стадиона в Кърджали ще реализираме нашите обещания по същия начин", заяви Кралев пред медии по време на посещението си в Кърджали заедно с премиера Бойко Борисов.

Те се срещнаха с ръководството на Арда, както и с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона (осигуряването на осветление, изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура). Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на спортното съоръжение в града. В момента те се играят на стадиона на Локомотив в Пловдив.

"След срещата, която проведохме с премиера Борисов и ръководството на клуба, ще довършим разговорите по проекта, за да може по най-бързия начин средствата да се осигурят и да се проведе обществената поръчка. Най-реалистично е Арда да провежда домакинските срещи на собствения си стадион напролет, във втория полусезон. Първо трябва да се справим с тази задача (б.р осветлението) и след това ще мислим за следващи евентуални инвестиции. Най-важното е да се постави осветлението, за да могат футболистите да играят пред собствена публика. Знаете, че това е дебютен сезон за Арда в елитната група и всички фенове на отбора очакват да видят любимците си на този стадион", каза още Кралев.

Вчера пък от ЦСКА поискаха действия от държавата заради "опасния" им стадион - ето какво написаха.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама